Διαβάστε την ανοικτή επιστολή των πέντε συμβούλων της αντιπολίτευσης
  
“(1) Τσιριντάνη Σοφία Επικεφαλής Αντιπολίτευσης
(2) Τσιγωνάκης Εμμανουήλ Αντιπρόεδρος Δ.Σ και Ο.Ε
(3) Τσακίρογλου Ελένη Μέλος Δ.Σ και Ο.Ε
(4) Μπικογιαννάκη Μαρία  Μέλος Δ.Σ
(5) Βαϊλακάκης Εμμανούλ  Μέλος Δ.Σ
 
 Αναφορικά  με την τη βασική λειτουργία  του Δήμου, τη   διαχείριση των οικονομικών, την έλλειψη διαφάνειας, την μη υποβολή  αναφορών  (στοιχείων Εγκυκλίου 2/61968/0094/17-9-2010) στον κόμβο διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ, την  μη σύνταξη ισολογισμού-απολογισμού  για το  έτος 2014, την μη εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ για  ορισμό ορκωτών λογιστών    και για πολλά άλλα βασικά θέματα του Δήμου μας, που είτε υπήρχαν ή δημιουργήθηκαν  το τελευταίο διάστημα   καταθέσαμε  στίς 09-11-2015 σχετική  Αναφορά με αποδέκτες: α) Τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, β) Τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ, γ)Τον  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  και δ)Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων,  από τους οποίους  ζητάμε τον  έλεγχο  σε βάθος, στο δήμο μας και την    διερεύνηση τυχών  πειθαρχικών και ποινικών  ευθηνών από τους εμπλεκόμενους όπως επίσης και της άμεσες ενέργειές όλων  για  διαχειριστικό έλεγχο.
Επίσης μετά την υποβολή  της Αναφοράς μας   πραγματοποιήσαμε συναντήσεις  αρχικά με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.  Ρακιτζή  και  με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Πουλάκη  στις 13-11-2015 και με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κο Ιωάννου στις 17-11-2015 τους οποίους  ενημερώσαμε και προφορικά για όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας   και αναμένουμε  τίς ενέργειες του.  
     
Παράλληλα  στις 09-11-2015 ζητήσαμε από την ταμιακή υπηρεσία του Δήμου Χανίων, η οποία εξυπηρετεί  οικονομικά το Δήμο μας, να μας χορηγήσει  σε αντίγραφα το πρώτο φύλλο από  χρηματικά εντάλματα  του έτους 2014 που έχουν εκδοθεί επ’ ονόματι του Δήμου μας   και το πρώτο φύλλο από όλα όσα   έχουν εκδοθεί  το έτος 2015 για το Δήμο Γαύδου.
Με μεγάλη μας  έκπληξη λάβαμε απάντηση στις 13-11-2015 από την Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου Χανίων,  στην  οποία μας ενημέρωνε,   ότι το αίτημα μας  διαβιβάστηκε  από τη Δήμαρχο Γαύδου   στο ΥΠΕΣ  στο οποίο θέτει   το ερώτημα εάν έχουν  πρόσβαση τα  μέλη του Δ.Σ  στα εντάλματα και σε έγγραφα που περιέχουν προσωπικά δεδομένα. Η ίδια απάντηση είχε δοθεί και σε αίτηση του Τσιγωνάκη Εμμανουήλ Αντιπροέδρου της Ο.Ε λίγες μέρες πριν από  Υπάλληλο της Ταμιακής Υπηρεσίας Χανίων  στην οποία ζητούνταν συγκεκριμένο ένταλμα και σύμβαση εργασίας.
Τονίζουμε  ότι τα αιτούμενα  που αφορούν το έτος 2014  τα είχαμε ζητήσει και στις 30-04-2015  από την Ταμιακή του Δήμου Χανίων από την οποία, ενώ ζητούσαμε όλα όσα έχουν κοπεί από τον Σεπτέμβριο  του  2014 μέχρι την ημερομηνία της αίτησης,  μας χορηγήθηκαν περίπου τα μισά.    
 Αυτά που μας δόθηκαν τότε  που ήταν στό σύνολο  (33)  δεν περιείχαν  προσωπικά δεδομένα ; και τα υπόλοιπα του  2014  και αυτά του 2015 περιέχουν;.  !!!!
 Για το όλο θέμα των ενταλμάτων  ζητήσαμε με έγγραφο μας  την  παρέμβαση του   Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων (Εισαγγελική Εντολή) ο οποίος με την από   23-11-2015 Απόφαση του  έδωσε    έγγραφη Εισαγγελική Εντολή προς την Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου Χανίων   να μας χορηγηθούν   τα   Χρηματικά εντάλματα,  τα οποία και μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα  (από 23-11-2015 έως σήμερα (12)μέρες ) δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα όπως επίσης  δεν μας έχει καθοριστεί κάποια  ημερομηνία που θα δοθούν  γεγονός που  προξενεί πολλά ερωτηματικά  στο τι  αποκρύπτεται πίσω από αυτά και για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση!!!  
  Ευελπιστούμε  ότι έστω και  με αυτή τη καθυστέρηση θα δοθεί επιτέλους  άμεσα  ένα  αίσιο τέλος  ώστε να μην κριθεί αναγκαίο  να  απευθυνθούμε εκ νέου   στον Εισαγγελέα για την μη εκτέλεση της  Εισαγγελικής εντολής.
   
 Οι ενέργειες αυτές δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με δημοκρατικό τρόπο  λειτουργίας  Καλικρατικού Δήμου. Όλοι  όσοι έχουν  άμεση σχέση   με το Δήμο Γαύδου   θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι  ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, η Γαύδος δεν είναι ιδιωτικό νησί. Είμαστε νόμιμα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ,  εκπροσωπούμε το 49% των ψηφοφόρων του Νησιού  και είναι αδιανόητο ότι, για να λαμβάνουμε γνώση  των εγγράφων και των οικονομικών  στοιχείων του Δήμου μας, ώστε να ασκούμε τα καθήκοντα μας, που είναι ο έλεγχος  της σωστής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να προσφεύγουμε στον Εισαγγελέα.   
 
 Τέλος θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και  ο Γενικός Γραμματέας της   Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης, θα πρέπει να πάρουν άμεσα θέση   για τα   διαλαμβανόμενα στο Δήμο Γαύδου.  Για ενέργειες όπως, το ξαφνικό αναιτιολόγητο  κλείσιμο του Δημαρχείου κατά το οποίο χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένα (υψηλόβαθμα) ονόματα, η μη χορήγηση ενταλμάτων  σε Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη της Ο.Ε ακόμα και μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα (μέχρι σήμερα), η παντελή  έλλειψη ενημέρωσης  μας για τα οικονομικά του Δήμου, η ξαφνική απομάκρυνση του μοναδικού υπαλλήλου του Δήμου από βασικές αρμοδιότητες όπως αυτή του πρωτοκόλλου, η  θωράκιση των εισερχόμενων   εγγράφων μακριά  από εμάς και πολλά άλλα για τα οποία τους  έχουμε ενημερώσει με   την  από 09-11-2015 Αναφορά μας είναι βασικά θέματα , για τα οποία οι αρμόδιοι   θα  πρέπει να πάρουν θέση”.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook