Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν προειδοποίησε τις κυβερνήσεις σε συνέντευξή του, να μη χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως \”όπλο\” εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.

\”Υπάρχει ξεκάθαρα η ιδέα, που αρχίζει να κυκλοφορεί, ότι τα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως πολιτικό όπλο\”, δήλωσε ο Στρος-Καν στην εκδοχή της εφημερίδας Financial Times στο Διαδίκτυο.

\”Μεταφρασμένη σε πράξη, μια τέτοια ιδέα θα συνιστούσε πολύ σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ανάκαμψη. . . Κάθε τέτοια προσέγγιση θα έχει αρνητικές και πολύ επιζήμιες μακροπρόθεσμες συνέπειες\”, σημείωσε.

Μετά τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου υπουργού Οικονομικών Γκουίντου Μαντέγκα για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει \”νομισματικός πόλεμος\”, ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε στη συνέντευξή του στους FT ότι \”βλέπουμε δημοσιεύματα κατά τα οποία ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες που οι οικονομίες τους αντιμετωπίζουν μεγάλες εισροές κεφαλαίων λένε ότι ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσουν τα νομίσματά τους για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα, ειδικά από εμπορικής πλευράς. Δε νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή λύση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook