Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Πύργου του Αληδάκη που βρίσκεται στο υψηλότερο άκρο του οικισμού Εμπρόσνερος και σε θέση που εποπτεύει μεγάλο μέρος του Αποκόρωνα. 

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στον τύπο της οχυρής κατοικίας της τουρκοκρατίας με αρχιτεκτονικά στοιχεία της βενετοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και στην προσπάθεια του για τη διάσωση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και με φορέα υλοποίησης την εφορία αρχαιοτήτων Χανίων και φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Κρήτης. Η συνολική διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου είναι 24 μήνες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επισήμανε ότι στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του Πύργου προκειμένου να διαφυλαχτεί και να αναδειχτεί το σημαντικό αυτό μνημείο. Η διαδικασία αποκατάστασης αποτελεί εξειδικευμένη επέμβαση που θα γίνει χωρίς να προσβάλλονται οι ιστορικές και αισθητικές αρχές του μνημείου που θα αναδειχθούν με σεβασμό προς την αρχική του υπόσταση και τα αυθεντικά του στοιχεία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook