Βαριές καμπάνες στο κατάστημα της εταιρείας Lidl στη Χερσόνησο, επέβαλε η περιφέρεια Κρήτης για παραβίαση της κυριακάτικης αργίας αλλά και για την άρνηση παράδοσης στοιχείων για τον φορολογικό έλεγχο. Το πρόστιμο φτάνει συνολικά στις 91.000 ευρώ.

Όπως γράφει το Cantianews.gr στην ουσία πρόκειται για δυο διαφορετικά πρόστιμα:

-Το πρώτο αφορά στη λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή 23 Αυγούστου. Η διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφέρειας Κρήτης συνέταξε έκθεση σύμφωνα με την οποία το κατάστημα λειτουργούσε παρανόμως εκείνη την ημέρα και στη συνέχεια ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αναστάσιος Ιωάννου, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 82.624 ευρώ.

-Το δεύτερο αναφέρεται στη μη παράδοση των φορολογικών στοιχείων και έχει ύψος 9.000 ευρώ. Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης στις 28 Αυγούστου, πέντε μέρες μετά τον έλεγχο το κατάστημα, ζήτησε με έγγραφό της φορολογικά και οικονομικά στοιχεία.

Ζητήθηκαν:

1) Υπεύθυνη δήλωση για τον ετήσιο κύκλο εργασιών (από 1.1.2014 έως 31.12.2014) του υποκαταστήματος 720 της ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
2) Ισοζύγιο Λογαριασμών Γενικού Καθολικού της 31.12.2014, τελευταίας βαθμίδας της ομάδος 7 (εσόδων του ΕΛΓΣ)
3) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση 1.1.2014 έως 31.12.2014 (συμπεριλαμβανομένου και του εντύπου Ε3).

Τα έγγραφα αυτά δεν παραδόθηκαν, με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν στο κατάστημα. Δεν παραδόθηκαν όμως ούτε από τα κεντρικά της εταιρείας. ‘Ετσι επιβλήθηκε πρόστιμο 9.000 ευρώ.

Μάλιστα με χθεσινή του απόφαση ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας και επικύρωσε το πρόστιμο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook