Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ανάγκη άμεσης άρσης των εμποδίων για αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα με αφορμή το «Έτος Ρωσίας» και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που κατατάσσουν την Ελλάδα σε πιθανό εναλλακτικό τουριστικό προορισμό των Ρώσων τουριστών για την επόμενη χρονιά.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, επισημαίνουν ως εμπόδια σε μια τέτοια προοπτική τις παρατηρούμενες ελλείψεις προσωπικού στον μηχανισμό έκδοσης θεωρήσεων στο ελληνικό προξενείο και ταυτόχρονα τον περιορισμένο αριθμό των visa-centers. Επισημαίνουν παράλληλα ότι τα παραπάνω εμπόδια, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού, διαπιστώθηκαν και πριν λίγες μέρες στα πλαίσια επίσκεψης 320 ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή την ετήσια εκδήλωση ρωσικού τουριστικού οργανισμού στην Κρήτη.

Σημειώνουν ότι το έτος 2016 είναι η χρονιά, η οποία έχει ανακηρυχθεί σε «Έτος Ελλάδας» στην Ρωσία, αλλά και σε «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα και ότι οι ρωσικοί τour operators αναζητούν εναλλακτικές λύσεις προορισμών για τη σεζόν του 2016 προκειμένου να διοχετεύσουν τους περισσότερους από 3,6 εκατ. Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος την Τουρκία.

Απευθύνουν στους αρμόδιους Υπουργούς τα δύο παρακάτω ερωτήματα:

1. 1. Ποια μέτρα θα ληφθούν για να ενισχυθούν με προσωπικό οι ελληνικές προξενικές αρχές και για να διευρυνθεί ο αριθμός των visa-centers, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτησητων Ρώσων τουριστών που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας;

2. 2. Λαμβάνοντας υπόψη τη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης στα πλαίσια ενός πολυπολικού κόσμου, ποια τα σχέδια της Ελλάδας για να αξιοποιηθεί τουριστικά το επόμενο έτος που έχει ανακηρυχτεί ως «Έτος Ρωσίας», αλλά και για τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook