Συναντήθηκε τελικά το απόγευμα της Πέμπτης αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΧΙ και Αγοραίων με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αλλά εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι συζητήθηκε "η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί όπως αυτή έχει ήδη συντελεστεί βάση του νόμου 3919 του 2011. Η θέση της πολιτικής ηγεσίας, που εκφράστηκε και στις δύο συναντήσεις, είναι ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του επαγγέλματος με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε τις προτάσεις των δύο σωματείων, Ιδιοκτητών και Οδηγών, για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες, δια του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει ότι η Ομοσπονδία επιζητεί ειλικρινή συζήτηση και καθαρές λύσεις και ότι θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του προεδρικού διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός ΥΜΔ κ. Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ότι αφορά τον κλάδο των ταξί.

Αυτή την ώρα πάντως, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ) ταξί πραγματοποιούν γενική συνέλευση προκριμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

protothema.gr