Από τη μέση του Ιονίου ως τη Γαύδο θα γίνουν-επιτέλους- οι έρευνες για τα μεγάλα, όπως όλα δείχνουν, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.Πολλοί λένε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος, τώρα που οι δανειστές πιέζουν για εγγυήσεις για το μεσοπρόθεσμο.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν. Έγινε παρουσίαση στο υπουργικό ολόκληρου του φακέλου που πλέον περιλαμβάνει συγκεκριμένες περιοχές. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κινηθούν οι έρευνες. Μέχρι τέλη του χρόνου θα έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες σε εταιρείες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Το πετρελαϊκό τόξο του Ιονίου έχει συνολική έκταση 230.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές το ενεργειακό του απόθεμα θα μπορούσε να ισοδυναμεί με το τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο της περιοχής του Πρίνου.

Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει φέρουν τις οικονομικές δυνατότητες από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής περίπου στα 15 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας.

Του χρόνου το καλοκαίρι ο χάρτης με τις περιοχές των αποθεμάτων θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχέδιο και αμέσως μετά θα μπουν τα … τρυπάνια.

Πάντως όπως λένε πηγές του υπουργείου δεν πρέπει να πιστέψουμε πως ξαφνικά θα γίνουμε… Σαουδάραβες

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook