Το μοναδικό Κρητικό πλήρωμα, που θα συμμετέχει στο τριήμερο αγώνα Εvia Rally Raid 2011, έχει ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία του.

Οι Μάνος Καστρινάκης – Μάνος Πετούσης θα εκπροσωπήσουν τον κρητικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΛΠΑ 4Χ4 2011, καθώς και στο Balkan Rally Raid Cup 2011, που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Εύβοια στις 8-10 Ιουλίου.
Θα συμμετέχουν με ένα ειδικά διαμορφωμένο Suzuki Jimny βελτιωμένο από το Κazanis Garage και την υποστήριξη των ελαστικών Maxxis και της κρητικής εταιρείας κατασκευής αμορτισέρ Bi Mors.

 Ο αγώνας που διοργανώνει η Λέσχη της Εύβοιας, υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ, χωρίζεται σε έξι ειδικές διαδρομές όπου τα πληρώματα χρονομετρούνται και κατατάσσονται με βάση το συνολικό τους χρόνο. Η εκκίνηση θα δοθεί  από την Αιδηψό το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το ίδιο βράδυ θα γίνει και νυχτερινή ειδική διαδρομή. Το Σάββατο είναι η κρισιμότερη μέρα του αγώνα, αφού θα διεξαχθούν περίπου 500 δύσκολα αγωνιστικά χιλιόμετρα με τον ανταγωνισμό να χτυπάει κόκκινο! Την Κυριακή τα πράγματα χαλαρώνουν αφού κάτι λιγότερα από 300 χιλιόμετρα θα χωρίζουν τους συμμετέχοντες από το κέντρο της Αιδηψού όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 128 πληρώματα αυτοκινήτων και αναβάτες μοτοσυκλετών από χώρες όπως η Βουλγαρία,η Αυστρία,η Γερμανία,η Ιταλία και φυσικά η Ελλάδα. Στόχος της κρητικής συμμετοχής είναι κατά πρώτο λόγο ο τερματισμός, αλλά και μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook