Το είχα αναφέρει και παλαιότερα σε κάποιο σχόλιο μου και το ίδιο θα γράψω και παρακάτω, με αφορμή την ερώτηση του Σπ. Δανέλλη στη Βουλή προς το Υπουργείο Υγείας, για τη μη επαρκή στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου στα Σφακιά. 

Όπως και στην προηγούμενη κυβέρνηση με 3+1 Βουλευτές (αλλά δυστυχώς την απουσία του Στ. Θεοδωράκη από την πραγματικότητα των Χανίων), έτσι και τώρα με την παρουσία 4 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργείται ένα έλλειμμα δημοκρατικής εκπροσώπησης των Χανίων, αφού ο εκλογικός νόμος δεν επέτρεψε την εκλογή βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης. 

Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα ότι αν κάποιο θέμα του Νομού δεν ανακινηθεί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ή από κάποιο φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, τότε δεν υπάρχει επίλυσή του.

Έτσι, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, οι βουλευτές του Ηρακλείου βρέθηκαν να ασχολούνται με θέματα των Χανίων, όπως για παράδειγμα ο κ. Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, που είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο Χανίων.

Έτσι και τώρα, ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με “Το Ποτάμι”, ρωτάει το Υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση του ΠΠΙ Σφακίων, που με τόση λαμπρότητα και δάφνες εγκαινιάστηκε και μέχρι τώρα η στελέχωση του έχει μείνει στα χαρτιά. 

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί και να πιέσει το Υπουργείο για την στελέχωση του ιατρείου, ο δήμαρχος Σφακίων, που τον αφορά άμεσα το θέμα. Γενικότερα όμως, για να μην χρειάζεται να ασχολούνται για τα θέματα του νομού Χανίων βουλευτές από άλλους νομούς, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μεγάλο βάρος βέβαια πέφτει στους βουλευτές των Χανίων που καλούνται να λύσουν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και να αφήσουν έργο στον νομό Χανίων, αφού αυτοί θα πιστωθούν στο απόλυτο την επιτυχία σε ό,τι καλό γίνει στα Χανιά, αλλά θα χρεωθούν και την αποτυχία αν παραμείνουμε ένας νομός στον οποίο δεν έχει γίνει κάτι μεγάλο εδώ και πάρα πολλά χρόνια (σ.σ. πλην της επέκτασης του Αεροδρομίου, που περνάει από σαράντα κύματα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook