Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη Γιορτή του Κρασιού που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 23-28 Ιουλίου. Η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη καταλήξει με το πρόγραμμα και φαίνεται ότι όλα είναι πια έτοιμα για την ξεχωριστή αυτή καλοκαιρινή διοργάνωση της πόλης του Ρεθύμνου που μετράει ήδη 70 χρόνια ζωής.

Πολλές εκπλήξεις αλλά και ποικιλία εκδηλώσεων περιμένουν και φέτος τους επισκέπτες, μια που αυτές περιλαμβάνουν πέρα από την γνωστή πια δοκιμή οίνου και την έκθεση παραδοσιακών προιόντων, ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους παραγωγούς αλλά και τους πιο ειδικούς του οίνου. Ειδικά φέτος θα υπάρχουν και βραδιές που θα είναι αφιερωμένες στους ερασιτέχνες παραγωγούς οίνου και τσικουδιάς που θα μπορούν κι εκείνοι να εκθέσουν το προιόν τους.

Δε θα λείψει το παιδικό πρόγραμμα με εικαστικές και οικολογικές παρεμβάσεις αλλά και βραδιές γεμάτες μουσική για όλα τα γούστα πάντα συνοδεία οίνου. Ακόμα διαγωνισμοί χορού αλλά και μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι τα παραπάνω θα ικανοποιήσουν απόλυτα τόσο το νεανικό κοινό όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες της γιορτής καθώς και τους πολυάριθμους επισκέπτες της πόλης μας.

Σε μια εποχή που κάθε τι ελληνικό φαίνεται να επαναδιεκδικεί τη θέση του στην αγορά, ντόπια και ξένη, το κρασί μπαίνει- για τρίτη συνεχή χρονιά- δυναμικά στο προσκήνιο μέσα από μια γιορτή που φιλοδοξεί να δώσει στα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια προιόντα του τόπου μας την ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστά τόσο σε μας όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η στήριξη και η συμμετοχή σε μια εκδήλωση σαν αυτή, δίνει σε όλους ένα μέτρο για την αξία των γεωργικών μας προιόντων με την υψηλή διατροφική σημασία που ο τόπος μας, λόγω της φυσιολογίας του κλίματος παράγει. Επίσης ωθεί τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με καλλιέργειες παρόμοιων προιόντων να το πράξουν.

Το πρόγραμμα της γιορτής που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα καλεί όλους σε μια ανεπανάληπτη οινική και όχι μόνο εμπειρία που σκοπό έχει τη γνωριμία με προιόντα που αποτελούν τη βάση του διατροφικού μας πολιτισμού. Παράλληλα θα αποτελεί και μια εναλλακτική πρόταση για την καλοκαιρινή μας έξοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook