Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9:00 έως τις 13:00, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, προς συνέχιση των κινητοποιήσεων φαίνεται πως προχωρούν και οι φαρμακοποιοί. Αύριο, Δευτέρα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να αποφασίσει νέες απεργίες.

Σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook