Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η “μετακίνηση” του Περιφερειακού Διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου, στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως όλοι επισημαίνουν πρόκειται για ένα απο τα πλέον άξια στελέχη του ΙΚΑ, ο οποίος μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι βραβεύτηκε για την προσφορά του.

Χαρακτηριστική είναι η κοινή Ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, τρεις βουλευτές Ηρακλείου, απο διαφορετικά κόμματα.

Στην Ερώτηση την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Σπύρος Δανέλλης, αναφέρονται τα εξής:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε μετακινήσεις υπαλλήλων – διευθυντών μονάδων, στα υποκαταστήματα του στην Ανατολική Κρήτη, χωρίς τη θέληση τους.
Συγκεκριμένα, μετακινείται ο Διευθυντής του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ηρακλείου κ. Ροκαδάκης, στο υποκατάστημα Αγίου Νικολάου και ταυτόχρονα μετακινούνται άλλοι δυο υπάλληλοι στις αντίστοιχες θέσεις του υποκαταστήματος στο Ηράκλειο και στον Άγιο Μηνά.
Ο ανωτέρω υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι διευθυντής στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου, έχουν προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος χορήγησης διατροφικών σκευασμάτων, ποσού 5,5 εκατ. € από το ΙΚΑ Ηρακλείου.
Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος για τα Ε125 (μετακινήσεις – δαπάνες εξωτερικού) ποσού 2,5 εκατ. €.
Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος είσπραξης παράνομου ποσού από νεφροπαθείς για δήθεν μετακινήσεις, του 1 εκατ. €.
Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος που εισέπραττε συντάξεις πεθαμένων ύψους 1,5 εκατ. €.
Στον εντοπισμό και εξιχνίαση κυκλώματος εικονικών ασφαλίσεων, συνολικού ποσού 5 εκατ. €.
Για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, η Διοίκηση του ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη προσφορά του στο ΙΚΑ, τον τοποθέτησε σε τρεις επιτροπές σχετικά με την αναδιοργάνωση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας και ταυτόχρονα με την εγκύκλιο 28/22-06-2015 του απονέμει έπαινο ηθικής αμοιβής.
Η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ, μη αντιλαμβανόμενη προφανώς τη σημασία που έχει το φυσικό πρόσωπο που ηγείται μιας υπηρεσίας και πιστή στο δόγμα της Κυβέρνησης, ότι πρέπει να αλλάξει τις προηγούμενες διοικήσεις σε όλες τις υπηρεσίες, προχώρησε στην απομάκρυνση του ανωτέρου υπαλλήλου, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεται για την ορθή λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, αλλά μόνο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κομματικού στρατού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο.
Επειδή η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ με τις αποφάσεις της, προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα και
επειδή τα αποδεδειγμένα άξια στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να στηρίζονται και όχι να διώκονται
 
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
 
Με ποιο σκεπτικό, η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ, αποφάσισε την απομάκρυνση του ανωτέρου διευθυντικού στελέχους από το περιφερειακό υποκατάστημα ΙΚΑ Ηρακλείου;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθεί η απόφαση της άδικης μετακίνησης;”

Δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου
 
Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση επιλέγει την προπαραμονή των Χριστουγέννων να καρατομήσει τους Διευθυντές των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Τούμπα.
Τα κριτήρια, κατά την προσφιλή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανώς κομματικά. Οι ρητορείες περί «ηθικού πλεονεκτήματος» της «πρώτης φοράς αριστερά» έχουν προ πολλού εγκαταλειφθεί. Μόνη κυβερνητική επιδίωξη είναι η άλωση και ο έλεγχος του κράτους.
Για αξιολόγηση, αξιοκρατία και διαφάνεια, ούτε λόγος. 

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ΝΔ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα επέλεξαν να κοινοποιήσουν δυσμενή μετάθεση στον επιτυχημένο και βραβευμένο με έπαινο ηθικής αμοιβής Περιφερειακό Διοικητή του ΙΚΑ, Νίκου Ροκαδάκη από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο.
Η μετακίνηση αυτή που έγινε παρά τη θέλησή του, όχι μόνο ζημιώνει τον ίδιο ηθικά και οικονομικά αλλά εγείρει και πολλά ερωτηματικά για το πώς αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Ο αρμόδιος Υπουργός κ, Κατρούγκαλος όχι μόνο πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις  για τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε αυτή και άλλες μετακινήσεις αλλά οφείλει άμεσα  να ζητήσει από την Διοίκηση του ΙΚΑ την άρση αυτής της κομματικής απόφασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook