Το πρωτοποριακό πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς «Vodafone World of Difference» ξεκίνησε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναδεικνύοντας 4 νικητές που έχουν επιδείξει ήδη σημαντικό έργο.

Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα με όραμα και πάθος να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο έργο.

Το «Vodafone World of Difference» ξεκίνησε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone. Μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 20 χώρες με μεγάλη επιτυχία, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 1500 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους.

Οι 4 νικητές του προγράμματος, συμπλήρωσαν ήδη τους πρώτους μήνες εργασίας τους στους κοινωφελείς οργανισμούς που είχαν επιλέξει και έχουν ήδη επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με το έργο που ανέλαβαν. Συγκεκριμένα:

– Η Καίτη Αλευρά έχει αναλάβει τη Διεύθυνση του νέου Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στο Δήμο Σαρωνικού. Κατά τους πρώτους μήνες εργασίας της η Καίτη Αλευρά ανέλαβε ενεργά το συντονισμό όλων των απαραίτητων εργασιών για την κατασκευή του Κέντρου Περίθαλψης, καθώς και τη σταδιακή μεταφορά των υπό επανένταξη ζώων στους νέους χώρους, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
\"\"

– Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έχει αναλάβει τη θέση του Επαγγελματικού Συμβούλου στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία – Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε λήπτες Ψυχικής Υγείας και τις οικογένειές τους. Εκτός από τις ατομικές και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος υλοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού Αχαΐας, καθώς και με επιχειρήσεις, με σκοπό την περαιτέρω εκπαιδευτική κατάρτιση και τη μελλοντική επαγγελματική τοποθέτηση των μελών του Συλλόγου.
\"\"

– Η Βασιλική Χατζοπούλου εργάζεται στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα \”ΠΕΡΠΑΤΩ\” του Ν. Ροδόπης ως κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη για θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την προσβασιμότητα του Νομού. Έως σήμερα, η Βασιλική Χατζοπούλου έχει συμβάλει σημαντικά στην ανεύρεση πόρων και την εξέλιξη κατασκευαστικών έργων για την προσβασιμότητα στο Νομό Ροδόπης, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και υπηρεσίες συμβουλευτικής στα άτομα του Συλλόγου και τις οικογένειές τους.
\"\"

Παράλληλα, η Vodafone έδωσε τη δυνατότητα και στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας τον αγαπημένο τους μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να εργαστούν για 6 μήνες. Επιτυχών ο Ιωάννης Ροδίτης, ο οποίος έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Business Developer στο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. Μέχρι σήμερα, ο Ιωάννης Ροδίτης έχει πραγματοποιήσει με τους συνεργάτες του σειρά συναντήσεων με αρμόδιους φορείς εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση των δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το έργο των 4 επιτυχόντων του προγράμματος «Vodafone World of Difference».

Συγκεκριμένα, η Καίτη Αλευρά έχει αναλάβει τη Διεύθυνση του νέου Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στο Δήμο Σαρωνικού. Όπως μας ενημερώνει η Μαρία Γανωτή, Συντονίστρια Δράσεων της ΑΝΙΜΑ, κατά τους πρώτους μήνες εργασίας της Καίτης Αλευρά στο πλαίσιο του προγράμματος «Vodafone World of Difference», κύριο μέλημά της ήταν η γνωριμία με τους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς και ο συντονισμός όλων των απαραίτητων εργασιών για την κατασκευή του Κέντρου Περίθαλψης, με σκοπό να ξεκινήσουν οι βασικές δομές λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο. Σε μια έκταση 6.750 τετραγωνικών μέτρων, έχει ξεκινήσει η κατασκευή χώρων γραφείων, δράσης περιβαλλοντικής αγωγής και διαμονής εθελοντών, καθώς και συνολικά 24 κλουβιών θεραπείας και 3 κλουβιών επανένταξης. Τα πρώτα 12 κλουβιά που θα φιλοξενήσουν τα ζώα, έχουν ήδη συντηρηθεί και μεταφερθεί από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκε η μονάδα επανένταξης της ΑΝΙΜΑ.

Η Καίτη Αλευρά ανέλαβε επίσης τη διοργάνωση απελευθέρωσης 74 αποθεραπευμένων άγριων ζώων στην Αττική, καθώς και δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, όπως του εργαστηρίου Α’ βοηθειών για άγρια ζώα και πουλιά που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2011. Παράλληλα, η Καίτη Αλευρά συνεχίζει την εθελοντική της προσφορά στην ΑΝΙΜΑ, καθώς μία φορά την εβδομάδα, εκτός εργασιακού ωραρίου, επισκέπτεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και αναλαμβάνει τη φροντίδα των ζώων που βρίσκονται ακόμα στο χώρο.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έχει αναλάβει τη θέση του Επαγγελματικού Συμβούλου στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία – Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε λήπτες Ψυχικής Υγείας και τις οικογένειές τους. Η Αγγέλα Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Συλλόγου, μας ενημέρωσε πως κατά τους πρώτους μήνες εργασίας του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου μέσω του προγράμματος «Vodafone World of Difference», κύριο μέλημά του ήταν να γνωρίσει τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους που αποτελούν μέλη του Συλλόγου και να τους ενημερώσει για το ρόλο του. Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής με 21 άτομα, καθώς και ένα 10ώρο σεμινάριο ομαδικής συμβουλευτικής, με θέμα τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, με σκοπό οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας να είναι σε θέση να συλλέγουν και να συνθέτουν πληροφορίες που θα τους οδηγούν σε ορθές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον. Επίσης, παρείχε υπηρεσίες σε 24 μέλη οικογενειών και φίλων του Συλλόγου, καθώς οι οικονομικές συνθήκες της τρέχουσας περιόδου έχουν προκαλέσει πρόσθετες δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη λειτουργία υπηρεσίας Επαγγελματικής Τηλεσυμβουλευτικής, για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους χώρους του Συλλόγου.

Οι αρμοδιότητες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Vodafone World of Difference» δεν περιορίστηκαν στις συναντήσεις συμβουλευτικής. Συγχρόνως, ανέλαβε την ενημέρωση των εθελοντών ειδικών ψυχικής υγείας του Συλλόγου για θέματα παιδαγωγικής και συμβουλευτικής αντιμετώπισης και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού Αχαΐας, καθώς και με επιχειρήσεις, με σκοπό την περαιτέρω εκπαιδευτική κατάρτιση και τη μελλοντική επαγγελματική τοποθέτηση των μελών του Συλλόγου. Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, πέτυχε τη χορήγηση υποτροφιών σε μέλη του Συλλόγου από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς στην Πάτρα, για την παρακολούθηση σπουδών μεταλυκειακού επιπέδου, προκειμένου να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα ακαδημαϊκά προσόντα τους.

Η Βασιλική Χατζοπούλου εργάζεται στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα \”ΠΕΡΠΑΤΩ\” του Ν. Ροδόπης ως κοινωνική λειτουργός, και είναι υπεύθυνη για θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την προσβασιμότητα του Νομού. Κύριος στόχος της μέσα από το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής προσβασιμότητας του Νομού Ροδόπης από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, στους πρώτους μήνες εργασίας της, η Βασιλική Χατζοπούλου εξασφάλισε ήδη για το Δήμο Κομοτηνής χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, για τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών και την κατασκευή νέων ραμπών σε διαδρομή 3 χιλιομέτρων σε νέο οικισμό της πόλης. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση πόρων με σκοπό να γίνουν προσβάσιμα όλα τα καταστήματα της κεντρικής αγοράς, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν προσβάσιμοι και οι τόποι λατρείας της πόλης. Ταυτόχρονα, εργάστηκε για το έργο προσβασιμότητας των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ του Ν. Ροδόπης, με μεγάλη επιτυχία, καθώς το κτίριο του ΚΤΕΛ είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο και με τουαλέτα ΑμεΑ. Επίσης, ο στόλος έχει στελεχωθεί με τα δύο πρώτα προσβάσιμα εκδρομικά λεωφορεία για άτομα με αναπηρία, χωρητικότητας 18 ατόμων το καθένα, και αναμένεται επιπλέον 1 προσβάσιμο λεωφορείο, για δρομολόγια αρχικά εντός της Θράκης. Παράλληλα, συνεχίζει την επίβλεψη για την τοποθέτηση ραμπών στις παραλίες του Νομού Ροδόπης.

Κατά τους πρώτους μήνες εργασίας της στο πλαίσιο του προγράμματος «Vodafone World of Difference», η Βασιλική Χατζοπούλου έχει εξυπηρετήσει 181 περιπτώσεις ατόμων με κινητική αναπηρία, προσφέροντάς τους ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση σχετικά με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία ομάδας συμβουλευτικής για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική εργασία ψυχολόγου. Η Βασιλική Χατζοπούλου έχει επίσης καταφέρει να προσελκύσει 23 νέα μέλη στο Σύλλογο και 14 νέους εθελοντές, καθώς και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις που αφορούν την κατάληψη χώρου στάθμευσης ΑμεΑ από συμβατικά αυτοκίνητα και το παρκάρισμα πάνω στις ράμπες έχουν μειωθεί αισθητά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο Ιωάννης Ροδίτης εργάζεται στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Business Developer στο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. Έχοντας ως κύριο στόχο μέσα από το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς για τη λειτουργία του Κέντρου, τις δραστηριότητες και τους στόχους του, ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου, μας ενημέρωσε πως ο Ιωάννης Ροδίτης ανέλαβε την έρευνα αγοράς, την αξιολόγηση και την κατάρτιση λίστας των μη κυβερνητικών οργανώσεων των όμορων κρατών της Νoτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, συνέβαλε στην οργάνωση σειράς συναντήσεων με εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων, Πρεσβείες και κοινωφελείς οργανισμούς εντός Ελλάδας, καθώς και στη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κροατία με δύο κύριους στόχους: την παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής «Άμεσης Ανάγκης» για Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000 και την ίδρυση Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά σε κάθε μια από τις παραπάνω χώρες σε συνεργασία με το Κέντρο.

Τέλος, σε αναγνώριση των δραστηριοτήτων του Κέντρου, αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για Εξαφανισμένα Παιδιά στην Ευρώπη, που απαρτίζεται από 24 οργανισμούς σε 16 χώρες της Ε.Ε., έκανε ειδική μνεία στο Κέντρο με εκτενή αναφορά στο μέχρι σήμερα έργο του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook