Την κατάργηση 157 ειδικών θέσεων στάθμευσης για διάφορες κατηγορίες οχημάτων, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Πρόκειται για το 20% του συνόλου των ειδικών θέσεων σε ζωτικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή προτείνει να ανακληθούν 8 θέσεις της δημοτικής αστυνομίας, 41 θέσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, 14 πολιτικών κομμάτων, 70 θέσεις των ανώνυμων εταιρειών, συλλόγων, σωματείων και δημόσιων υπηρεσιών, 8 θέσεις ξενοδοχειακών μονάδων, 16 θέσεις ΝΠΔΔ, ενώ θα επανεξεταστούν οι 51 θέσεις των προξενείων, οι 21 θέσεις των ναών, καθώς οι θέσεις στάθμευσης των τραπεζών.

Σχετικά με τα αναπηρικά οχήματα, προτείνεται η συνέχιση του καθεστώτος παραχώρησης των ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης, με ισχύουσα νομοθεσία, με την προϋπόθεση να αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που δικαιούται τη θέση. Σε ό,τι αφορά στα ξενοδοχεία, προτείνεται η παραχώρηση ατελώς μίας θέσης στάσης, για επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών, μήκους επτά μέτρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook