Την υπογραφή Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξήγγειλε σήμερα από την Πάτρα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας.

Ο κ. Χρυσοχοίδης εξήγγειλε την εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε λεπτό, ούτε ευρώ», διότι όπως πρόσθεσε, «οι μέχρι σήμερα πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη δεν οδήγησαν στην σύγκλιση». Ακόμη σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε στροφή στην παραγωγή και στην προστιθέμενη αξία των επενδύσεων μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δοθεί βάρος σε ιδιωτικές επενδύσεις με ανταγωνιστικότητα και βασισμένες στην υγιή επιχειρηματικότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και όπως είπε «από 1η Φεβρουαρίου θα διαθέτουμε μαζί με τις τράπεζες ποσά ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά, τα οποία θα δοθούν στους πολίτες υπό μορφή άτοκων ή και χαμηλότοκων δανείων, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά και πρόγραμμα ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ απ’ το ταμείο «JEREMIE», το οποίο όπως είπε «στοχεύει στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που λειτουργούν έως και 3 έτη».

Ακόμη ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο ολοκληρώνονται οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες και το Μάιο θα βγουν στην αγορά τα εξής προγράμματα: «Ταμείο Επιχειρηματικότητας» συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ» που αφορά την αλιεία, με αρχικό προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων ευρώ και «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» με αρχικό προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε, ότι πάλι μέσω του προγράμματος «JEREMIE» θα δοθούν 60 εκατομμύρια ευρώ για μικροδάνεια, καθώς και 180 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook