Ραντεβού με την σκακιστική ιστορία της πόλης και της Ελλάδας δίνουν παίκτες και διοργανωτές με την είσοδο του νέου έτους. Η πόλη του Ηρακλείου συγκεντρώνει πάνω της τα φώτα της σκακιστικής Ευρώπης καθώς διοργανώνει το πρώτο από τα 3 μεγάλα ΔΙΕΘΝΗ τουρνουά που ξεκινούν την Κυριακή  3 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Galaxy και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Συνολικά θα διεξαχθούν 9 αγώνες για όλους, μικρούς και μεγάλους από όλα τα επίπεδα, χωρισμένα σε δύο επίπεδα: α) Α γκρουπ που είναι το ανοιχτό και το β) που είναι το β’ γκρουπ έως 14 ετών.

Οι συμμετέχοντες αναμένουν να αγγίξουν τον αριθμό ρεκόρ των 200 συμμετεχόντων και ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο γκρανμαιτρ Ντέγιαν Αντιτς (Νο1 των αγώνων), ο γκρανμαιτρ Νέναντ Ριστιτς, ο θρύλος του Γιουκοσλάβικου σκακιού γκρανμαιτρ Ντούσαν Ραϊκοβιτς καθώς και οι μεγάλες ελπίδες του ελληνικού σκακιού: ο Κύπριος 16χρονος διεθνής μαιτρ Αντρέας Κελίρης που εδώ και χρόνια ζει στο Ηράκλειο και πρόσφατα βγήκε 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών, ο 15χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου που είναι ο ισχυρότερος σκακιστής της Κρήτης (με βάση το βαθμό αξιολόγησης) και οι επίσης πολλά υποσχόμενοι και ραγδαία εξελισσόμενοι 16χρονος Αργύρης Παπαδόπουλος και 18χρονος Σπύρος Ναούμ από τα Χανιά. Ο ισχυρότερος Ηρακλειώτης παίκτης, ο διεθνής μαιτρ Τίμης Λυριντζάκης θα δώσει επίσης το παρόν ενώ ξεχωρίζει ακόμα η συμμετοχή του έμπειρου φιντε μαιτρ Γιώργου Γκούμα. Οι μάχες αναμένονται συναρπαστικές!

Τα τουρνουά αυτά που έχουν το όνομα «Ηράκλειο Grand Prix» διοργανώνονται κάθε Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο και φέτος θα είναι η 6η συνεχή χρονιά, όμως είναι η πρώτη φορά που θα είναι διεθνή! Τα υπόλοιπα δύο θα είναι 2-9 Μαΐου και το 3ο της σειράς θα πραγματοποιηθεί 3-10 Σεπτεμβρίου.

Η ύπαρξη αυτών των τουρνουά που γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη και στο νησί γενικότερα ενώ η αναβάθμιση του σε διεθνές είναι δεδομένο ότι σταδιακά θα βοηθήσει τον τουρισμό. Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ακόμα τον Μέγα Χορηγό ΣΥ.ΦΑ.Κ (συνεταιρισμένα φαρμακεία Κρήτης & Δωδεκανήσου), τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Κρητικό Φούρνο και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης για την υποστήριξη τους.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6937 880733 (Κώστας Κλώκας, Διευθυντής Αγώνων) ή να στείλουν τη συμμετοχή τους στο [email protected]. Η τελετή έναρξης την Κυριακή είναι στις 16.30 αλλά η επιβεβαίωση συμμετοχής γίνεται στο ξενοδοχείο από τις 14.00 έως τις 15.30. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι πληροφορίες στο http://www.chessheraklion.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook