Με καθυστέρηση δύο ημερών μετά την σχετική επισήμανση του Flashnews.gr, ο Δήμος Χανίων έδωσε στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία για το τι μπορεί να γίνει με τους άστεγους της πόλης των Χανίων λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα στις 3:15 μμ αναφέρονται τα εξής:

"Από τoν Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, λόγω των καιρικών φαινομένων, οι Υπηρεσίες του βρίσκονται σε επιφυλακή από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για όσο διάστημα διατηρηθούν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα. 

Με εντολή του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός εντοπισμού αστέγων συμπολιτών μας, γι' αυτό και παρακαλούνται όσοι συνδημότες μας εντοπίζουν αστέγους να επικοινωνούν στο τηλ. 6975684958. Μάλιστα, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα χώρος ευθύνης του Δήμου, όπου μεταφέρονται και φιλοξενούνται οι συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, ενώ έχει ήδη παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα σε άστεγους συμπολίτες μας, που εντόπισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.civilprotection.gr. Τηλ. Επικοινωνίας με Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων: 2821 3 41681, Πυροσβεστικός Σταθμός Δήμου Χανίων: 2821 3 41799."

Βέβαια,να επισημανθεί, πως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο χιονιάς των δύο προηγούμενων ημερών υποχωρεί και σταδιακά απο την Κυριακή, στα Χανιά οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους με βασικό χαρακτηριστικό του καιρού τις βροχές και πιθανές καταιγίδες μέχρι το πρωί της Δευτέρας.