Περίπλοκες και επώδυνες τελετές βουντού με την ονομασία «Ζούζου» χρησιμοποιούσε ένας 32χρονος Νιγηριανός στη Βρετανία για να εξαναγκάζει νεαρά κορίτσια από τη χώρα του να εκδίδονται, αλλά και να μην τον καταδώσουν στην αστυνομία.

Ο Αντονι Χάρισον εισήγαγε παράνομα τα κορίτσια στη Βρετανία και τα ανάγκαζε να γδυθούν, τα χάραζε σε όλο τους το σώμα με ξυράφι και τα κλείδωνε σε ένα φέρετρο για ώρες, ενώ σε ένα άλλο τελετουργικό τα έβαζε να πιουν αίμα και να φάνε ωμές καρδιές κοτόπουλου.

Μέσω αυτών των τελετών μαύρης μαγείας, ο Χάρισον «έδενε» τις έφηβες ώστε να μην μπορούν να αποκαλύψουν σε κανέναν την αλήθεια και με την πλύση εγκεφάλου που τους είχε κάνει τους είχε ενσταλάξει την πεποίθηση ότι να αποκάλυπταν το παραμικρό θα πέθαιναν εξαιτίας μιας κατάρας.

\"Βρετανία:

Ο Άντονι Χάρισον

Το Ζούζου είναι πολύ διαδεδομένο στις αφρικανικές χώρες και συχνά συνυπάρχει με άλλες θρησκείες, όπως ο χριστιανισμός, και όπως φαίνεται από τη στάση των θυμάτων αποτελεί τεράστιο φόβητρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να πείσουν οι βρετανικές αρχές τις έφηβες, ηλικίας 14 και 16 ετών να αποκαλύψουν όσα είχαν υποστεί και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους ότι δεν θα τους συμβεί κάτι κακό χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θύματα καταθέτουν επισήμως για αυτό το θέμα σε ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο Χάρισον ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση και τη διακίνηση των κοριτσιών, είχε κατηγορηθεί και για άλλες απάτες. Η φρικιαστική υπόθεση θύμισε στη βρετανική κοινή γνώμη ένα παλιότερο περιστατικό, όταν το 2001 βρέθηκε στον Τάμεση το πτώμα ενός πεντάχρονου αγοριού από τη δυτική Αφρική. Οι δολοφόνοι είχαν ναρκώσει το παιδί με ένα «φίλτρο» μαύρης μαγείας και έπειτα τον είχαν σκοτώσει με βάση ένα ανατριχιαστικό τελετουργικό Ζούζου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook