Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του και τη νίκη που πέτυχε στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά ήταν μετά το τέλος του ματς ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Αναλυτικά λέξη-λέξη όσα δήλωσε ο "Γκας":

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί αυτό που θέλαμε να κάνουμε σήμερα ήταν να ξεκινήσουμε το παιχνίδι πολύ καλά. Το θέλαμε αυτό για να φύγει οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι παραμονές των Χριστουγέννων. Επίσης είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί ο τρόπος που σχεδιάσαμε για να μπορέσουμε να σκοράρουμε και αυτό που δουλέψαμε βγήκε στο γήπεδο. Προφανώς δεν μπορώ να σας πω το τι κάναμε αλλά μπορέσαμε και μ’ αυτό τον τρόπο προηγηθήκαμε 2-0 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έχασε λίγο τον ρυθμό του, η μία ομάδα έχανε την μπάλα μετά την έχανε και η άλλη ομάδα, εμείς προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους και νομίζω ότι η αποβολή μας βοήθησε πάρα πολύ ώστε να μπορέσουμε να σκοράρουμε και το τρίτο γκολ. Οπότε η επιστροφή θα είναι χαρούμενη».

Για το αν περίμενε να εξελιχθεί εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα του απέναντι στον εξαιρετικό στον α’ γύρο Πλατανιά: «Δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Ίσως ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι το έκανε να φαίνεται πιο εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Το να γίνει το 2-0 γρήγορα αυτό προκάλεσε το σοκ στον Πλατανιά. Αν είχε ισοφαρίσει άμεσα ο Πλατανιάς τότε θα ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Για αν το γεγονός ότι πανηγύρισε με σφιγμένες τις γροθιές του προς τον κόσμο της ΑΕΚ τη νίκη δείχνει ότι ένιωθε κάποια πίεση μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό: «Μετατρέπομαι και γίνομαι ένας από τους πιο φανατικούς της ομάδας που δουλεύω, οπότε με επηρεάζουν και τα αρνητικά με επηρεάζουν και τα θετικά. Μετά από το τελευταίο αποτέλεσμα έπρεπε να δουλέψουμε κι έπρεπε να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε καλή ομάδα».

Για τη θερμή φιλοξενία της ΑΕΚ στα Χανιά και για τη στήριξη του κόσμου στα Περιβόλια: «Εμείς ό,τι κι αν κάνουμε, όσο κι αν δουλεύουμε, όσο κι αν υποφέρουμε είναι καθαρά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο. Νομίζω ότι μετά τον σημερινό αγώνα ο κόσμος φεύγει χαρούμενος γι’ αυτό κι εμείς είμαστε χαρούμενοι».

Για το αν ήταν η πιο… μεστή εμφάνιση της ΑΕΚ επί ημερών του: «Η ιδέα που δουλεύουμε είναι να έχουμε αυτή την ισορροπία, να μη δεχόμαστε γκολ και να μπορέσουμε να σκοράρουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αν το έχετε αναλύσει κι εσείς σε όλα τα προηγούμενα γκολ που έχουμε δεχθεί, είτε υπήρξαν λάθη, είτε για παράδειγμα κόντρα στον Πανιώνιο ήταν ένα απίστευτο γκολ. Εμάς η ιδέα μας είναι να μπορέσουμε να σκοράρουμε και να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ. Η ιδέα που έχουμε είναι οι αντίπαλοι να δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να μας βάλουν γκολ».