Αυξημένη κατα 20% ήταν τον Ιούνιο η επισκεψιμότητα του διάσημου φαραγγιού της Σαμαριάς, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2010.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων, τον προηγούμενο μήνα πέρασαν απο τις δύο πύλες εισόδου του φαραγγιού 23.442 άτομα, απο τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία (20.668) μπήκε στο φαράγγι απο την Βόρεια είσοδο στο Ξυλόσκαλο του Ομαλού και οι 2.774 απο την Νότια πύλη στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων.

Να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα με την απουσία ιατρικής κάλυψης των επισκεπτών που διασχίζουν τα 14 χιλιόμετρα του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Παρά τις εκκλήσεις της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (που διέθετε στρατιωτικό γιατρό τα προηγούμενα χρόνια) δηλώνουν αδυναμία (ή αδιαφορία;).

Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απ.Βουλγαράκης ζητά την έγκριση χορήγησης τμήματος των χρημάτων που πληρώνουν οι επισκέπτες ως εισητήριο, προκειμένου να προσλάβει γιατρό η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Να σημειωθεί πως το φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί και τον μοναδικό Εθνικό Δρυμό της χώρας ο οποίος αποδίδει έσοδα στο Ελληνικό κράτος.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook