Την Τετάρτη 06-01-2016 και ώρα 13:00 μ.μ, ημέρα της εορτής των Θεοφανίων, θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων στα Φράγματα Αποσελέμη και Ποταμών παρουσία των Αρχών του τόπου, με πρωτοβουλία του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Στο Φράγμα Αποσελέμη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δεξιά στο χώρο της εισόδου του Φράγματος από την επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Οροπεδίου Λασιθίου,

Το Φράγμα Αποσελέμη με τα συνοδά του έργα διαδραματίζουν πλέον πρωταρχικό ρόλο στην υδροδότηση των πόλεων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και γενικά της βόρειας τουριστικής ζώνης του Δήμου Χερσονήσου.

Στο Φράγμα Ποταμών, ο Αγιασμός των υδάτων είναι πλέον θεσμός ως γεγονός για την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου από όλο τον νομό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο που έχει διαμορφωθεί στην όχθη της λίμνης, στο επίπεδο κάτω από το κτίριο παρακολούθησης και στον οποίο η μετάβαση θα γίνει από τον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει φροντίσει την ημέρα αυτή να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι του Οργανισμού, που θα ενημερώσουν όποιον θα ενδιαφερθεί για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή και την λειτουργία των έργων.