H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι δημοτικές οργανώσεις , με αφορμή την διατήρηση της πραγματικής αυτοτέλειας στην λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ εξέδοσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

 «Το τελευταίο διάστημα έχει ανακινηθεί το ζήτημα της συγχώνευσης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ  Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Ανάλογες προσπάθειες ειχαν γινει  και στο παρελθον όπου υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν την συγχώνευση. Μάλιστα υπήρχε σχετική απόφαση του νεοσύστατου Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Κρήτης η οποία είχε αποσταλεί και στην ΚΕΔΕ όπου υποστήριζε την συγχώνευση της ΔΕΔΙΣΑ και την λειτουργία της ως παράρτημα του. Υπήρξε τότε καθολική αντίδραση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά με σχετικά έγγραφα προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σήμερα όλοι διατείνονται προφορικά για την αυτοτέλεια της ΔΕΔΙΣΑ επαίροντας την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την επίλυση του πιο σημαντικού προβλήματος των σύγχρονων κοινωνιών, αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπου για τα Χανιά όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που υπήρχε την εποχή της λειτουργίας του Κουρουπητού. 

Απορούμε γιατί, αντί να αποτελέσει παράδειγμα η ΔΕΔΙΣΑ σαν δομή και για την υπόλοιπη χώρα, να συζητάτε το ακριβώς αντίθετο σήμερα.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά τους βουλευτές και υπουργούς του νομού να βγουν ανοικτά, και δημόσια να δεσμευτούν και να στηρίξουν εμπράκτως προωθώντας νομοθετική ρύθμιση επί του θέματος

Καλούμε απο την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών ,να υπάρξει ΑΜΕΣΑ  νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της επιχειρησιακής αυτοτέλειας και διακριτής λειτουργίας των υφιστάμενων τοπικών Φο.Δ.Σ.Α. – όπως είναι η ΔΕΔΙΣΑ – σε σχέση με τον περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κρήτης.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook