Έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους οι γνωστοί Κρητικοί Άι Βασίληδες του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» στην πλατεία Δημαρχείου Ηρακλείου αυτή τη φορά. Εκτός από την ενδυμασία του Άι Βασίλη- φορούσαν το παραδοσιακό κρητικό λευκό σφικτοπλεγμένο κρουσάτο κεφαλομάντηλο της χαράς, την παραδοσιακή "βούργια" της Κρήτης στην πλάτη και το κρητικό ζωνάρι στη μέση ενώ για μπότες είχαν τα παραδοσιακά στιβάνια της Κρήτης. Στα χέρια τους βαστούσαν εκτός από τους σάκους με τα δώρα των παιδιών την πατροπαράδοτη και ηρωική "κατσούνα" (ποιμενικό μπαστούνι) της Κρήτης. 

Οι ιδιαίτεροι αυτοί Αι Βασίληδες με το τραγούδι, το χορό και το κέφι τους υποστήριξαν δυναμικά το Φιλανθρωπικό Παζάρι που διοργανώθηκε για την αποπεράτωση του Ξενώνα Αγάπης για τους άστεγους φοιτητές των ιδρυμάτων της Κρήτης. Το παζάρι πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του ιστορικού κτιρίου της Λότζια στο Δημαρχείο Ηρακλείου από όπου πέρασαν εκατοντάδες πολίτες για να θαυμάσουν ή να προμηθευτούν τις πρωτότυπες δημιουργίες των εθελοντών – μελών του Ομίλου ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ. Για την επιτυχία του Παζαριού ξεχωριστά συνεισέφεραν οι: Siganos Pack, "Βοτανοπωλείο της Βασιλικής", Συγκρότημα «Όπως Παλιά», Χορωδία "Ενωδία", ηχοληψία Ανδριανάκης Νίκος, Κοσμήματα Ellie’s,  Logotheti's Balloons. 

Οι Κρητικοί Αι Βασίληδες του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ", οι "Αετοβασίληδες" όπως τους αποκάλεσαν κάποιοι βλέποντας τους, με τους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής όλοι μαζί ευχήθηκαν καλές γιορτές, τραγούδησαν και χόρεψαν χορούς από ολόκληρη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Παρουσίασαν για άλλη μια φορά τους 15 και πλέον χορούς που χορεύονται στο παμπάλαιο εύθυμο παραδοσιακό τραγούδι  "Τίνος είναι η κούπα η μονεμπασιά" αφήνοντας άφωνους τους θεατές που γνωρίζουν από χορό. Παράλληλα μέσα στην διασκεδαστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην πλατεία, απέδωσαν χορευτικά με κρητικό παραδοσιακό τρόπο τα παγκοσμίως γνωστά κλασικά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια της περιόδου.

Με την ιδιαίτερη προσέγγιση τους οι "διαφορετικοί" Αι Βασίληδες χάρισαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε όσους τους συνάντησαν, ιδίως στα μικρά παιδιά, σκόρπισαν παντού χαμόγελα ευθυμίας και αισιοδοξίας, δίδαξαν χορό μικρούς και μεγάλους και κέρασαν απλόχερα τους παρευρισκόμενους με κρητικά παραδοσιακά ποτά, γλυκίσματα και εδέσματα της Κρήτης.