Στο νέο της σπιτικό στο Ηράκλειο της Κρήτης θα μεταφερθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου η σκυλίτσα για την οποία έκανε έκκληση ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων» καθώς οι ιδιοκτήτες της φέρονται να την εγκατέλειψαν μετά από δέκα χρόνια συνύπαρξης, σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο. 

Εκατοντάδες ήταν πραγματικά εκείνοι που κάλεσαν την πρόεδρο του συλλόγου Έφη Τσεκμεζόγλου – όπως εξήγησε μιλώντας στο www.zoosos.gr – ζητώντας να υιοθετήσουν το σκυλάκι που παράμενε πιστό στην οικογένεια και περίμενε τους δικούς του επί ένα μήνα στο χαλάκι της εισόδου του σπιτιού στην πολυκατοικία όπου διέμεναν στην οδό Δωδεκανήσου στο κέντρο των Χανίων.

Εις βάρος του άνδρα που σύμφωνα πάντα με τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων, προέτρεψε τον γείτονά του να δηλητηριάσει το ζώο της οικογένειας του με φόλα επειδή είναι γέρικο θα ασκηθεί δίωξη από τον Φιλοζωικό Σ«Η Προστασία των ζώων», καθώς η εγκατάλειψη του κατοικίδιου είναι ποινικό αδίκημα και συνιστά φυσικά κακοποίηση αφού το ζώο εκτίθεται σε θανάσιμους κινδύνους.

«Τη Δευτέρα θα πάμε να βάλουμε microtsip και την Τρίτη θα πάει στη νέα της οικογένεια. Η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί γύρω μας – που παραμένουν άνθρωποι – και δε μπορούν να παραμείνουν ασυγκίνητοι σε ένα βλέμμα που μιλάει στην ψυχή τους. Μακάρι φέτος να γίνουμε περισσότεροι και να μειωθεί η βία και η αδιαφορία προς όλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα!» επισημαίνει στην ανακοίνωση της «Η Προστασία των ζώων»

Με πληροφορίες από zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook