Στην κυριολεξία \”άγρια συμμορία\” είχαν δημιουργήσει 10 Ηρακλειώτες οι οποίοι κυκλοφορώντας με μοτοσυκλέτες επιτίθεντο και λήστευαν αλλοδαπούς που κυκλοφορούσαν στην πόλη του Ηρακλείου.

Η δράση της συμμορίας άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν δύο Αφγανοί 18 και 22 ετών \”τόλμησαν\” να καταγγείλουν στις αστυνομικές αρχές ότι 10 άγνωστα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τους πλησίασαν, ενώ βάδιζαν πεζοί και με την απειλή μαχαιριού απαίτησαν να τους παραδώσουν τα χρήματα που είχαν μαζί τους.

Οι δύο νεαροί Αφγανοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραυματίσουν τον 22χρονο,  να του προκαλέσουν ελαφριά σωματική βλάβη και να του κλέψουν 180 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας διακοσίων 200 ευρώ.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ένας εκ των δραστών είναι 19χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από το θύμα του α ως ο φυσικός αυτουργός της ληστείας και του τραυματισμό του με μαχαίρι.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του Αφγανού, ενώ δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων αυτοφώρου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εννέα μελών της συμμορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook