Την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία που οργανώνεται όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή ανακοίνωσαν οι οικοδόμοι του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου αναφέρεται αναλυτικά:

“Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή χτυπάει ότι απέμεινε όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση.

Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο και το χρόνο να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήδη έχουν προχωρήσει στην μείωση των συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, στην περικοπή παροχών υγείας- πρόνοιας, έχουν δυσκολέψει την έκδοση αποφάσεων για αναπηρικές συντάξεις. Τα νέα μέτρα θα κλιμακώσουν την επίθεση, ανοίγουν την όρεξη της εργοδοσίας για νέες απαιτήσεις. Οι απαιτήσεις αυτές αποκαλύπτονται στην πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης μαζί με τα άλλα κοράκια για χτύπημα των ΒΑΕ και την αύξηση των ελάχιστων ενσήμων που απαιτούνται για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος που είναι σήμερα στα 4500 ένσημα.

ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Η ζωή μας και η υγεία μας δεν μπαίνει στα παζάρια.

Προαπαιτούμενο για να βάλουμε φρένο στη κατεδάφιση από ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση είναι η οργάνωση και οι ταξικοί αγώνες.

Να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στο Συνδικάτο, στις γειτονιές και αγώνας προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες έως ότου απαλλαγούμε από αυτούς που μας κλέβουν τον ιδρώτα που εμείς παράγουμε.

Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ –Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.
Μέτρα την υγιεινή και στην ασφάλεια στην εργασία.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook