Την διαβεβαίωση πως το Υπ.Υγείας θα ερευνήσει το τι συνέβη και έχασε την ζωή της η 4χρονη Μελίνα έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απο τα Χανιά, μετά απο σχετική ερώτηση.

Αναλυτικότερα, στο περιθώριο της επισκεψής του στο Νοσοκομείο Χανίων και καθώς σε δημοσιεύματα αφήνονται ερωτηματικά για το ότι δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την συνθήκες θανάτου του 4χρονου κοριτσιού ο κ.Πολάκης ρωτήθηκε απο δημοσιογράφους για το περιστατικό, χωρίς ομως να ξεκαθαρίζει στην απάντηση του αν θα γίνει ΕΔΕ ή όχι.

 

Υπενθυμίζεται πως και ο πατέρας της Μελίνας, που έχασε την ζωή της σε μιαν εγχείριση "ρουτίνας" στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ζητά επιτακτικά να βγεί στο φως η αλήθεια, προκειμένου να μην χαθούν οι ζωές άλλων παιδιών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Εντωμεταξύ το απόγευμα το υπουργείο Υγείας έστειλε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως προς τον χαμό του 4χρονου παιδιού

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας:

"Σχετικά με το θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού το οποίο χειρουργήθηκε στις 28/12 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατανοώντας την ευαισθησία που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν και πάντα με σεβασμό στον πόνο και στην οδύνη των γονέων, έχει φροντίσει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν.

Την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος. Σημειώνεται ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκκρεμούν και η οποία αναμένεται να προσδιορίζει τα ακριβή αίτια θανάτου του κοριτσιού.

Το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει  κατηγορηματικά ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Για την πολιτική ηγεσία προέχει- πέρα από την απόδοση ευθυνών- η προάσπιση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος υγείας και της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας."