Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζουν τα γήπεδα μπασκετ και βόλει στην οδό Εφόδου στα Ενετικά τείχη στο Ηράκλειο.

Ο χώρος που είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν για να φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες των δημοτών αλλά και για να αποτελεί χώρο αναψυχής και χαλάρωσης, σήμερα έχει … αφεθεί στο έλεος του ανεξέλεγκτου πρασίνου, παρουσιάζοντας μια εικόνα ολικής παρακμής και εγκατάλειψης.

Σπασμένες μπασκέτες χωρίς ταμπλό και στεφάνια, χόρτα φυτρωμένα ακόμα και μέσα στα γήπεδα και ο περιβάλλοντας χώρος να θυμίζει περισσότερο “ζούγκλα” από ό,τι χώρο άθλησης και αναψυχής, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την “θλιβερή” εικόνα στα Ενετικά Τείχη στην οδό Εφόδου.

Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για “κοινωνικό αθλητισμό” σε όλες τις γειτονιές της πόλης, τα συγκεκριμένα γήπεδα δεν φαίνεται σήμερα, να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της Λότζια.

Κατά το παρελθόν ο χώρος αυτός έχει λεηλατηθεί και βανδαλιστεί πολλάκις, γεγονός που γεννά και άλλα ζητήματα, όπως εκείνα της προστασίας και της φύλαξης της περιουσίας των δημοτών και συνολικά ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στην πόλη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι “ελλείψει παιδείας” ορισμένων ανεγκέφαλων συμπολιτών μας, μόνο το 30%, περίπου, των φθορών στη δημοτική περιουσία, προέρχεται από φυσιολογικά αίτια (χρήση και χρόνο), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται, δυστυχώς, από “καταστροφές και βανδαλισμούς”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook