Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στα Χανιά τα Φώτα με τους πιστούς να κατακλύζουν το ενετικό λιμάνι για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του σταυρού και τους τολμηρούς κολυμβητές, με σύμμαχο τον καλό καιρό, να αψηφούν τα κατά τα άλλα κρύα νερά και να βουτούν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό.

 
 
 
 
 
 
 

Ένας από τους κολυμβητές ήταν και ομογενής από τον Καναδά που φιλοξενήθηκε στα Χανιά και δε δίστασε να βουτήξει.

 
 

Δεκάδες πλοιάρια με πιστούς βρίσκονταν στο λιμάνι ενώ και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού είχε συγκεντρωθεί, πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια πομπή έφτασε στο ενετικό λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων με την κατάδυση του σταυρού από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας – Αποκορώνου, Δαμασκηνό.

 

 

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό των Φώτων, η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη συμφώνησε με την ευχή του σεβασμιότατου να δοθεί φώτιση στους άρχοντες καθώς σαν χώρα έχουμε μπροστά μας δύσκολα ακόμα θέματα και αποφάσεις, όπως είπε. Φώτιση στους άρχοντες ευχήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ ο δήμαρχος Χανίων, ευχήθηκε όσο ήρεμα ήταν φέτος τα καθαγιασμένα νερά, τόσο ήρεμα να είναι και τα “νερά” της πατρίδας μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook