Η ιαπωνική ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power Co πέτυχε το στόχο που έθεσε η κυβέρνηση, να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, εντός τεσσάρων μηνών από τότε που σημειώθηκε το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το Τσερνόμπιλ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Ο Γκόσι Χοσόνο, υπουργός της κυβέρνησης που διορίστηκε για να επιβλέπει τις προσπάθειες διαχείρισης της πυρηνικής κρίσης, ανέφερε ότι πιστεύει πως η εταιρεία Tokyo Electric πέτυχε το στόχο της να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, το πρώτο μιας σειράς μέτρων που απαιτούνται για τη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση του Ναότο Καν, η οποία δέχεται πυρά επί εβδομάδες για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, είχε θέσει ως στόχο την 17η Ιουλίου για τη εγκατάσταση ενός συστήματος ψύξης για το πυρηνικό καύσιμο που παραμένει στους αντιδραστήρες.

«Θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους αρχικούς μας στόχους χάρη στις επίπονες προσπάθειες των εργατών που βρίσκονται στο σταθμό», δήλωσε ο Χοσόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook