Πέντε υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν στo Ηράκλειο, εξιχνίασαν  χθες οι αρχές.  Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου Αλβανού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

“Εξιχνιάστηκαν, χθες (06.01.2016) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πέντε (5) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν  στο Ηράκλειο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού υπήκοο Αλβανίας, για τη τέλεση των εν λόγω κλοπών. Επιπλέον, ο 29χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Ειδικότερα, από 44χρονο ημεδαπό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ότι άγνωστα άτομα κατά το χρονικό διάστημα από 24.12.2015 έως 03.01.2016 είχαν διαπράξει κλοπές – διαρρήξεις στην οικία του και σε δύο καταστήματα που διατηρεί, αποκομίζοντας κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 7.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και tablet.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι εν λόγω κλοπές είχαν διαπραχθεί από τον 29χρονο, μαζί με ακόμη δύο άτομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου (ο οποίος κατά το χρόνο που τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός υπολογιστής, 3 ανδρικά ρολόγια χειρός, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, τηλεόραση και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει ακόμη δύο κλοπές. Συγκεκριμένα από οικία 62χρονης αφαίρεσαν  κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 100.000 ευρώ και χρήματα, ενώ από την οικία 66χρονου αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook