Την περιοχή του Ξηροποτάμου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ινιωτάκη, την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μανόλη Χαιρέτη καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Τρίτου Δημοτικού Διαμερίσματος αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις προτάσεις αλλά και τις απόψεις τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πήγε και στα σημεία εκείνα που τους απασχολούν προκειμένου να φροντίσει για την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης καταγράφηκαν προβλήματα, δόθηκαν και άμεσες λύσεις ενώ έγινε σαφές στους κατοίκους ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για όλες τις πολεοδομικές ενότητες που αφορούν στο Δημοτικό Διαμέρισμα.