Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μετά την επιτυχία του 1ου  σεμιναρίου γνωριμίας με την Αραβική γλώσσα, διοργανώνει εκ νέου το ίδιο  σεμινάριο, για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασική κατανόηση της Αραβικής γλώσσας, ώστε  ν’ ανταποκρίνονται σε καθημερινούς διαλόγους και να εκφράζουν απλές ανάγκες και επιθυμίες.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της γλώσσας  και η σωστή έκφραση ιδεών και προσωπικών απόψεων, η διαχείριση  λεπτομερειών σε επαγγελματικές συζητήσεις και σε γραπτά κείμενα, η δυνατότητα σύνταξης επαγγελματικών επιστολών, αναφορών, καθώς επίσης  η εκμάθηση και βελτίωση της ορολογίας. 

Θεματικές Ενότητες : 
•    Αλφάβητο-Βασικοί κανόνες προφοράς 
•    Βασικές εκφράσεις επικοινωνίας
•    Αριθμοί-ώρες
•    Λεξιλόγιο
•    Εξάσκηση προφορικού λόγου

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:  18 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου.
Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00μμ – 20:30μμ 
Κόστος:  130 €
    Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Εισηγήτρια:  Ράνια Μπαρίκου, καθηγήτρια Αραβικής γλώσσας. Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια Αραβικής γλώσσας, αλλά και ως διερμηνέας σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ελληνική Αστυνομία, Εφετείο, Ελληνική Πρεσβεία του Λιβάνου κλπ). 

Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, από 08:00 έως 15:00 μ.μ. Υπεύθυνος: κος Κυριάκος Λεονταράκης τηλ: 2810-302730, 2810-302735 e-mail: [email protected]  και [email protected] Ιστοσελίδα: www.katartisi.gr