Την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ρεθύμνου ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει. Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη χρηματοδότηση και την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το ΚΕΦΙΑΠ είναι κλειστό λόγω υποχρηματοδότησης και χρόνιων ελλείψεων σε αναγκαίο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι είναι το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης, με σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό και δυναμικότητας πολλών ασθενών. Εξυπηρετεί άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βοηθάει και εκπαιδεύει τους ασθενείς στην κοινωνική τους ένταξη, στην αυτόνομη διαβίωση, προσφέρει εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και πολλές άλλες φροντίδες αποκατάστασης.

Υπολειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός λέγοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τρεις προσλήψεις από τις έξι που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία του Κέντρου.

Επιβεβαίωσε ότι από το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ κι άλλων ανάλογων κέντρων ωφελούνται οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και την Πρόνοια.

 

Μ. Συντυχάκης: Μύθος η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία

Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό για την κανονική λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ ζήτησε εκ νέου ο Μανώλης Συντυχάκης.

Τόνισε ότι είναι μύθος ότι μπορεί να συνυπάρξει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία και πως με την αδράνεια επί της ουσίας ενισχύεται η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ γνωστοποίησε ότι κάθε χρόνο τα Ασφαλιστικά Ταμεία πληρώνουν σε ιδιωτικά κέντρα 50 εκατ. Ευρώ για αποκατάσταση ασθενών.

Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ενιαίο και καθολικό, σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook