Μια ιδιαίτερη γιορτή για το καλωσόρισμα του νέου έτους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο. Από νωρίς το πρόγραμμα ξεκίνησε με παιχνίδια και τραγούδια για τα παιδιά , χορούς της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας και ευετηριακούς συμβολισμούς.


 
Ξεχωριστή νότα στον εορτασμό έδωσε η συμμετοχή της Χορωδίας «ΕΝΩΔΙΑ» η οποία κάνει τις πρόβες της κάθε Παρασκευή στο κεντρικό κτίριο του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί της Έβανς 90 και Πλαστήρα γωνία. Η «ΕΝΩΔΙΑ» υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου, συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης π. Δημητρίου Παπαδάκη μελετά και αποδίδει με εξαιρετική ποιότητα παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια της ελληνικής μουσικής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσίασε κάλαντα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού.


 
Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με τα πατροπαράδοτα κεράσματα, τους χορούς και τα τραγούδια των ενηλίκων μαθητών του Ομίλου. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς η διαδικτυακή σύνδεση και ο κοινός ταυτόχρονος χορός – μέσω οθονών και ηχοσυστημάτων – των μελών του Ομίλου που βρίσκονται στην Κρήτη με μέλη του εξωτερικού που εκείνη τη στιγμή συμμετείχαν σε αντίστοιχα σεμινάρια και εορτασμούς για το νέο έτος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook