Το τιμόνι της ΝΔ αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με ενσωματωμένο το 78% έχει προβάδισμα 52% έναντι 48% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός στην πρώτη του δήλωση μετά τη νικητήριο γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Όπως τόνισε, οι ψηφοφόροι έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει η ΝΔ σε ανανέωση, όντας παράλληλα ενωμένη. Χαρακτήρισε φίλο του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσε και σημείωσε ότι θα τον χρειαστεί δίπλα του ως πολύτιμο συνεργάτη. «Θα προχωρήσουμε μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τα 400.000 μέλη του κόμματος», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του. «Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης»

«Μαζί προχωράμε και αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε συγκινημένος την οικογένειά του.

Λίγο πριν από τις 23:00, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία». 

Νωρίτερα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ από νωρίς και μέσω twitter συνεχάρη τον νέο πρόεδρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Κ. Μητσοτάκης: “Συγχαρητήρια και Πρωθυπουργός!”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε απόψε το βράδυ τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη φράση “Συγχαρητήρια και Πρωθυπουργός!”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 23:00 έφθασε στο «στρατηγείο» της Χαλκοκονδύλη, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου που φώναζε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα στην Κρήτη

Στο 80% η συμμετοχή

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στη διαδικασία ήταν μεγάλη. Οι εκτιμήσεις αμφότερων των επιτελείων των δύο υποψηφίων προέδρων, καθώς και στελεχών της ΚΕΦΕ αναφέρουν ότι έφθασε το 80%, ότι δηλαδή ψήφισαν περίπου 325.000 πολίτες.

Ενδεικτικά, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook