Έγγραφα που αποδεικνύουν την παράνομη αφαίρεση οπιούχων αναλγητικών από την νοσοκομείο της Κρήτης, την οποία είχε διαπράξει η αναισθησιολόγος, που βρισκόταν στο χειρουργείο όταν έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας ένα 4χρονο κορίτσι.

Όπως φαίνεται οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της γιατρού για την υπόθεση των αναλγητικών εκκρεμούσαν καθώς δεν μπορούσε να συγκροτηθεί πειθαρχικό συμβούλιο, μιας και δύο διοικητές νοσοκομείων, που έπρεπε να μετέχουν σε αυτό, τελούσαν υπό παραίτηση μετά από αίτημα του προηγούμενου υπουργού Υγείας.

Ωστόσο η υπόθεση δεν ήταν η μοναδική καθώς και άλλες υποθέσεις εκκρεμούσαν εξαιτίας της έλλειψης διευθυντών. Μάλιστα χρειάστηκε να υπάρξει συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ώστε οι υποθέσεις αυτές να παραπεμφθούν απευθείας στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΣΥ.

Ο κ. Ξανθός έστειλε την Παρασκευή στο εν λόγω πειθαρχικό συμβούλιο έξι υποθέσεις από την υγειονομική περιφέρεια Κρήτης για άμεση εξέταση, ενώ ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε εκείνη της αναισθησιολόγου. Η ίδια γιατρός είχε ομολογήσει στην έγγραφη απολογία της πως απέσπασε με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook