Η περίοδος μέχρι το Πάσχα θα είναι πολύ δύσκολη για την Ελλάδα και ιδίως για τους Έλληνες αγρότες, που έχουν να αντιμετωπίσουν τρία καυτά θέματα: το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Center και στην εκπομπή «Η Φωνή του Αγρότη» ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στις 2 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό σχέδιο ο Νότης Μαριάς είπε ότι είναι αδύνατον με τις δυσμενείς φορολογικές διατάξεις, που επιβάλλονται στους Αγρότες να καταφέρουν να επιβιώσουν οι μικροκαλλιεργητές. Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εξήγησε ότι στους αυξημένους φόρους θα προστεθούν σύντομα και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, τις οποίες προωθεί στο ασφαλιστικό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Συνάμα θα υπάρχει σοβαρή αδυναμία προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων στις διεθνείς αγορές, με πρώτη τη Ρωσική, που ήδη «έκλεισε».

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι στις 22 Δεκεμβρίου η Ελλάδα συνυπέγραψε την συνέχιση των κυρώσεων προς τη Ρωσία (με όλα τα μέλη της Ε.Ε.) αντί να διαχωρίσει τη θέση της, προστατεύοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και των συνεταιρισμών, που χρόνια πάσχιζαν να κερδίσουν αυτή την αγορά για τα προϊόντα τους.

«Επιπλέον –είπε ο Νότης Μαριάς- υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα γεωργικά εφόδια, αυξημένος ΦΠΑ και οι κουτσουρεμένες ενισχύσεις από την νέα ΚΑΠ, αντί να καταλήγουν στα χέρια των αγροτών, δεσμεύονται από Εφορίες και Τράπεζες στους λογαριασμούς τους έναντι χρεών».

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού κόσμου που αντιστέκεται στα σχέδια της τρόικας να διαλύσει τον Πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και μάχεται τα μέτρα που απειλούν την επιβίωσή του. Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την πολιτική υποκρισία απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας, θυμίζοντας ότι πέρυσι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέμεναν ότι οι αγρότες που είχαν συρθεί στα δικαστήρια μετά από κινητοποιήσεις, έπρεπε να απαλλαγούν και να αθωωθούν πανηγυρικά, ενώ φέτος πέρασαν διάταξη από τη βουλή η οποία αυστηροποιεί τις ποινές για αποκλεισμούς δρόμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook