Ανακοίνωση μελών της παράταξης ΕΑΚ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Χανίων για την διαδικασία ανάδειξης των προισταμένων της εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στην Παιδεία στον τόπο μας έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα που προκάλεσαν  οι εκπαιδευτικές πολιτικές πολλών ετών. Τα προβλήματα αυτά εντάθηκαν από την υποχρηματοδότηση και τον αυταρχισμό των μνημονιακών πολιτικών. Οι πολιτικές αυτές, κάτω από τον εκβιασμό των δανειστών, συνεχίζονται με διάφορους τρόπους και σήμερα.
Η εκπαιδευτική κοινότητα όμως δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το Δημόσιο σχολείο. Γιατί το Δημόσιο σχολείο και η λειτουργία του μάς ενδιαφέρουν άμεσα. Το ίδιο και η διοίκηση των σχολικών μονάδων. Αυτός είναι και ο λόγος που χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί ζητούν να έχουν λόγο για την διοίκηση του σχολείου, να συμμετέχουν όσο πιο πλατιά και άμεσα στα εκπαιδευτικά πράγματα.
Έτσι, κρίνουμε πως ο νέος νόμος που δίνει την δυνατότητα σε ένα μέρος των εκπαιδευτικών να συν-αποφασίζουν για την εκλογή Προϊσταμένων Εκπαίδευσης είναι ένα  βήμα, έστω και ανολοκλήρωτο. Βλέπουμε την ψήφο αυτή ως κατάκτηση και γι’ αυτό δεν την απεμπολούμε. Διεκδικούμε  τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών  στις διαδικασίες επιλογής στελεχών χωρίς άλλα κριτήρια, όπως είναι το πάγιο αίτημα της ΕΑΚ.
Η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων που είχαν το δικαίωμα στην ψηφοφορία, αποδεικνύει ότι αξιοποιήθηκε αυτή η δυνατότητα κατά την κρίση και τη συνείδησή τους.
Ασφαλώς η εκλογή του Προϊστάμενου δεν συνεπάγεται και αλλαγή των εκπαιδευτικών πολιτικών. Ωστόσο, οι αιρετοί είναι το αυτί και το μάτι των συλλόγων μέσα στα συμβούλια και σε καμία περίπτωση δεν τους έστειλε ο κλάδος για να απέχουν και να στέκονται  βουβοί και αμέτοχοι. Η συμμετοχή είναι δύναμη και αυτό θα το διεκδικούμε σε κάθε περίσταση.
Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε τους αιρετούς του κλάδου να συμμετέχουν στην διαδικασία της συνέντευξης όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν. Εκεί τους καλούμε να πριμοδοτήσουν ως Προϊστάμενο Εκπαίδευσης τον συνάδελφο που κατά την κρίση τους είναι αξιότερος και, το κυριότερο, μοιράζεται κατά το δυνατόν το ίδιο όραμα παιδείας με το πιο ενεργό και μαχόμενο μέρος του κλάδου.
 
Τα μέλη της ΕΑΚ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών  Χανίων:
Ανδρονικάκης  Μανόλης
Γεόγλου  Ίνη
Κληρονόμου Ντίνα
Μαστρογιαννίδου Λία
Ροδουσάκη Ντίνα
Ποντικάκης Φώτης
Σταμελάκη Βαγγελιώ
Χατζηπαναγιώτου Μανόλης
Χαρώνη Δήμητρα
Χριστοφορίδου Σίσυ
Φασαράκης Γιώργος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook