“Θυελλώδης” αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, καθώς καλείται να εγκρίνει … ξανά … τον πίνακα με τα προτεινόμενα έργα του Δήμου, καθώς και τη χρηματοδότηση τους μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κατάλογος των έργων προς συγχρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, που τροποποιήθηκε από τη Λότζια πριν λίγους μήνες, περιλαμβάνει νέα έργα οδοποιίας, αλλά και οικοδομικά έργα, όπως αναπλάσεις, διανοίξεις και πλακοστρώσεις, με την δημοτική αρχή να επισημαίνει ότι η επιλογή τους έγινε με βάση τον βαθμό ωριμότητας που είχαν, καθώς επίσης και με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των βασικών πυλώνων της δανειακής σύμβασης που είχε συναφθεί μεταξύ δήμου – ΕΤΕπ, ενώ υποστηρίζει ότι έχουν συζητηθεί αναλυτικά σε συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Ωστόσο, πονοκέφαλο για τη δημοτική αρχή, προκαλεί το γεγονός ότι η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, καθώς δεν είχε ληφθεί με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του για να είναι σύννομη, με αποτέλεσμα σήμερα να επιζητά τη συναίνεση και κατά συνέπεια … τις ψήφους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, που είχε ψηφίσει λευκό στην προηγούμενη συνεδρίαση, αναμένεται σήμερα να μην μεταβάλλει τη στάση της και κατά συνέπεια να μην ψηφίσει την συμβασιοποίηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΤΕπ.

Ειδικότερα, όπως συζητήθηκε χθες σε άτυπη συνάντηση της δημοτικής ομάδας, ο κατάλογος των νέων έργων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του επενδυτικού δανείου καθώς τα έργα δεν θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και συνεκτιμήθηκε ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί.

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν μέλη της δημοτικής ομάδας, “η δημοτική αρχή είναι παντελώς ανίκανη να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ”, ενώ άφησαν αιχμές και για ορισμένα “δαπανηρά έργα” που έχουν προστεθεί στον πίνακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook