Ως τέλος της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα Χανιά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο κ. Λαφαζάνης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον “δεξί χέρι του Τσίπρα” και “μνημονιακό από κούνια και με τη βούλα”. Τέλος ο πρόεδρος της ΛΑΕ αναφέρθηκε επιγραμματικά στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται η πολιτική του κόμματός του και τους οποίους θα αναπτύξει εκτενώς σε ομιλία του στο ΕΒΕΧ, απόψε στις 19.30.

Το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης

Οι εκτιμήσεις που έκανε για το ασφαλιστικό ο κ. Λαφάζανης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά, ήταν δυσοίωνες καθώς όπως είπε η ήδη σκληρή κυβερνητική πρόταση θα τεθεί σε διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο που σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε περικοπές στα ποσά όχι μόνο των νέων αλλά και των παλαιών συνταξιούχων.

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις είναι το τέλος της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης και το πέρασμα σε συντάξεις που θα είναι κυριολεκτικά φτώχιας, πείνας και εξαθλίωσης. Η κυβερνητική πρόταση δε “σφάζει” μόνο τους νέους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που θα πάρουν σύνταξη από 1/1/2016, “σφάζει” και τους παλαιούς συνταξιούχους, διότι από το 2018 η σύνταξή τους θα καταρρεύσει. Ταυτόχρονα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι αυτή η πρόταση θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα περικοπούν μόνο οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων αλλά αναλογικά θα περικοπούν και οι συντάξεις αυτών που παίρνουν ήδη σύνταξη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνοδοιπόρος της κυβέρνησης στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Με την κυβερνητική πρόταση εξοντώνονται τα μικρομεσαία στρώματα και η μικρομεσαία αγροτιά. Τόσο με τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώσουν και οι οποίες έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, όσο και με τη φορολογία, δεν έχουν κανένα μέλλον. 

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνο αρχηγός της δεξιάς αλλά και δεξί χέρι του Τσίπρα”

“Δεξί χέρι” του “μεταλλαγμένου νεομνημονιακού πρωθυπουργού” Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την ανάδειξή του σε νέο αρχηγό της ΝΔ.

Πρώτη κουβέντα του Μητσοτάκη μόλις εξελέγη ήταν ότι “πρέπει να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό.” Αυτό αν το μεταφράσουμε πολιτικά σημαίνει να τελειώνουμε με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα είναι μόνο αρχηγός της δεξιάς αλλά και το δεξί χέρι του Τσίπρα, για να εφαρμόσει με συνέπεια και πληρότητα το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Ο Τσίπρας είναι ο αναξιόπιστος, μεταλλαγμένος, νεομνημονιακός πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης είναι αυτός που από κούνια και με τη βούλα είναι μνημονιακός. Είναι ένα δίδυμο καταστροφικό για την πορεία της χώρας. Η ΛΑΕ ανοίγει μέτωπο απέναντι και στους δυο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θα είναι αντιπολίτευση, αλλά συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους επικεντρώνεται η πολιτική της ΛΑΕ, οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής:

1) Το τέλος των μνημονίων της λιτότητας.

2) Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το δίδυμο γιγάντιο πρόβλημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Η πρότασή μας είναι για το δημόσιο χρέος ότι πρέπει να υπάρξει άμεση διακοπή της αποπληρωμής του και με όπλο τη διακοπή, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους. Ως προς το ιδιωτικό χρέος, προτείνουμε μια γενική σεισάχθεια και ρύθμιση των χρεών. Προτείνουμε μια τομή για το ιδιωτικό χρέος που αν δε γίνει δε θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους δε λύνεται με να το δώσουν οι τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds. 

3) Για να γίνουν τα δυο προηγούμενα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην εθνικοποίηση, κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος για να παίξουν οι τράπεζες έναν καινούριο, αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό ρόλο. Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατά το οποίο χάθηκαν περίπου 40 δις ευρώ. 

4) Ένα δίκαιο, απλό φορολογικό σύστημα που πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους από τον έλεγχο των λ-ι-στών οι οποίες περιέχουνε πολλούς λ-η-στές. Δε γίνεται κανένας έλεγχος γιατί μέσα σε αυτές τις λίστες κρύβονται μεγαλοσχήμονες.

5) Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον διπλάσιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και δυνατότητα ρευστότητας, χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους πρώτα απ’ όλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

6) Για να γίνουν όλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να αμφισβητήσει την παρουσία της στην Ευρωζώνη, η οποία δεν επιτρέπει με τις πολιτικές που ασκούνται να ανασάνει η χώρα. Αντίθετα, η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε γερμανική αποικία.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook