Την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΥΑΗ, ζήτησε με ερώτηση της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή, η δημοτική παράταξη Ηράκλειο Ανοικτοί Ορίζοντες. 

“Παρά τις αντιρρήσεις των τοπικών συμβουλίων του δήμου αλλά και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ αύξησε κατά πολύ τα τιμολόγια ύδρευσης -αποχέτευσης όλων των δημοτικών κοινοτήτων σε μια περίοδο που η οικονομική δυνατότητα όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών έχει εξαντληθεί πλήρως”, τόνισε ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Ανοικτοί Ορίζοντες, Γρηγόρης Μακαρώνας, ζητώντας από από τη δημοτική αρχή να να επανεξεταστεί το θέμα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, να αναθεωρηθεί η προηγούμενη απόφαση και να έρθει εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο για επικύρωση.

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη του Γιάννη Κουράκη ζήτησε:

1. τη μείωση των τελών αποχέτευσης κατά 50%, καθώς και 
2. την αύξηση του ορίου απαλλαγής των 50 κυβικών μέτρων στα 70 ανά τρίμηνο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Φακουρέλης τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί βασική θέση και αρχή η ισονομία των δημοτών, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα για τους αγρότες να ενταχθούν στο αγροτικό τιμολόγιο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Δημοτική επιχείρηση του Ηρακλείου έχει τα φθηνότερα τιμολόγια συγκριτικά με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook