Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή του βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο τραπεζικό deal, σύμφωνα με πολιτικές πηγές, οι οποίες έρχονται να «κλειδώσουν» πληροφορίες της εφημερίδας «Αξία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Εθνική και Eurobank έχουν προχωρήσει τις συζητήσεις για τη συγχώνευσή τους με στόχο τη δημιουργία ενός τραπεζικού ομίλου που θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών όχι μόνο σε κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά και σε εξεύρεση χρηματοδοτικών πηγών, πέραν της συνδρομής της ΕΚΤ.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία και την παρότρυνση του νέου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θεωρεί ότι μια μεγάλη τραπεζική συγχώνευση θα συμβάλει στην αλλαγή και του επενδυτικού – χρηματιστηριακού κλίματος, σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει συμμετοχές της στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Ενώ ταυτόχρονα θεωρεί ότι ένα μεγάλο τραπεζικό deal αφενός θα πιστωθεί και στον ίδιο προσωπικά, ενώ θα αποτελέσει και ένα διαπραγματευτικό ατού στις συζητήσεις με τους εταίρους. Ωστόσο, το ενδεχόμενο deal προκαλεί αντιδράσεις, κυρίως εντός κυβερνητικών κύκλων.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook