Ανάστατη είναι  η μαθητική κοινότητα της Ιεράπετρας απο  τρεις βανδαλισμούς που έκαναν άγνωστοι στο 1ο Γυμνάσιο, απο τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Ο 1ος βανδαλισμός έγινε το βράδυ απο 26-12-2015 έως το πρωί 27-12-2015 στο διάδρομο του σχολείου,  όπου φυλάσσονται τα βιβλία σε ντουλάπες, καθώς και υλικό απο το πρόγραμμα αναλύκλωσης που γίνεται στο σχολείο το οποίο ήταν σε σακκούλες. Οι βάνδαλοι έσχισαν και σκόρπισαν το υλικό στον διάδρομο, και  μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας. Για την είσοδο τους στο χώρο παραβίασαν τις κλειδαριές στις ξύλινες πόρτες τις οποίες και  έσπασαν.

Ο 2ος βανδαλισμός έγινε στο ίδιο μερος το βράδυ απο 8-1-2016 μεχρι το πρωί 9-1-2016 , οπότε οι άγνωστοι βάνδαλοι διέπραξαν τις ίδιες ζημιές, οι οποίες στο μεταξύ  είχαν αποκατασταθεί κατα τη διάρκεια των διακοπών. 

Ο 3ος βανδαλισμός έγινε το βράδυ της 9-1-2016 μεχρι το πρωί τις 10-1-216. Δεν είχαν  ακόμη μαζευτεί τα υλικά που ειχαν διασκορπιστεί  στο χώρο , έτσι οι βάνδαλοι  μπήκαν και έριξαν ακόμη δύο ντουλάπες με βιβλία τις οποίες άφησαν μισοκατεστραμένες.

"Εχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες απο την πλευρά του σχολείου και η αστυνομία έκανε και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών που δυστυχώς ειναι μικρά παιδιά, μαθητές, σύμφωνα με  τα αποτυπώματα που πήρε η Σήμανση της Αστυνομίας.

Παρακαλούμε όποιον ή όποια γνωρίζει το παραμικρό να επικοινωνήσει με την διεύθυνση του σχολείου", παρακαλεί ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας κ Θοδωρής Μανουσάκης.

 

Πηγή: radiovereniki.gr