Κάποιοι στον δήμο Κισάμου εξακολουθούν να δίνουν ρεσιτάλ αναισθησίας, συνδέοντας τις αποχετεύσεις τους με τον αγωγό ομβρίων υδάτων.

Το καλοκαίρι ο δήμος είχε εντοπίσει επτά τέτοιες παράνομες συνδέσεις μετά από την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν στην περιοχή της Παπαγιαννάκη. Ο δήμος προχώρησε τότε στη διακοπή των συνδέσεων αυτών, αυτό όμως, δεν αρκεί για να βάλει στη θέση τους τους ασυνείδητους.

Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής σε καταγγελία της που δημοσιοποιήθηκε στο sadentrepese.blogspot.gr.

Το σίγουρο είναι ότι ο δήμος πρέπει να παρέμβει ξανά άμεσα, να αναζητηθούν οι συνήθεις ύποπτοι και να υποστούν ανάλογες κυρώσεις.

Ακολουθεί η ενυπόγραφη καταγγελία της γυναίκας:

«”Το γνωστό θέμα επί της οδού Παπαγιαννάκη ξανά!!!”  Έτσι ακριβώς μου απάντησε χθες, η κυρία στα γραφεία της γενικής διεύθυνσης δημοσίας υγείας Χανίων όταν επικοινώνησα μαζί τους, για να καταγγείλω τις παράνομες επανασυνδέσεις(!!) των αποχετεύσεων που καταλήγουν στον αγωγό όμβριων υδάτων έξω από την εργασία μου στο κέντρο της πόλης! Στην ‘’μύτη’’ μου μέσα  και στην μύτη όλων όσων έχουν την ‘’τύχη’’ να εργάζονται ή να διαμένουν κοντά!

Να θυμίσω πως τους εν λόγω αγωγούς είχε ‘’ξηλώσει’’ το συνεργείο του Δήμου τον Ιούνιο που πέρασε και είχε τοποθετήσει στις παροχές αυτές αφρό πολυουρεθάνης, υλικό που εύκολα φυσικά πήγε περίπατο σε ανύποπτο χρόνο, από τους γνωστούς – άγνωστους κουτοπόνηρους ‘’εξυπνούληδες’’ της γειτονιάς μου.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Κισσάμου ασφαλώς και ειδοποιήθηκαν αμέσως για το συμβάν αλλά ΤΙΠΟΤΑ…

Απαιτώ ως πολίτης αυτού του δήμου, να ξηλωθούν άμεσα και να σφραγιστούν με τσιμέντο αυτή τη φορά οι συγκεκριμένες παράνομες συνδέσεις καθώς και να ενημερωθεί για ότι έγινε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Αυτός θα αποφανθεί κατά πόσο είναι νόμιμο να αδειάζουμε τα απόβλητα του σπιτιού μας μέσα στους αγωγούς όμβριων υδάτων επειδή έτσι μας βολεύει!!

Τελικά, αφενός είναι θέμα παιδείας του καθενός που πράττει έτσι και αφετέρου θέμα ικανότητας των αρμοδίων να υπηρετήσουν τη θέση που τους δόθηκε.

Όποιος αδυνατεί να συνυπάρξει με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους ορθά μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, ας ανοίξει μια τρύπα και ας πορευτεί σε αυτή μια για πάντα παρέα με τα αφοδεύματα του.

Και όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του, ας το ξανασκεφτεί όσο είναι νωρίς και ας γυρίσει σπίτι του.
Αρκετά προβλήματα έχει η πόλη μας, ας λυθεί τουλάχιστον ένα βασικό όπως αυτό της δημόσιας υγείας των πολιτών της.

Χριστίνα Κουρτάκη»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook