Σύσκεψη για τα σημαντικά στεγαστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Τ. Βάμβουκα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ. Ηλίας Ποντικάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μανώλης Αδοντάκης, ο συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα σχολικής στέγης, Κων/νος Μπροκαλάκης, η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. 

Ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνωρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως το στεγαστικό με τα παιδιά να είναι “στοιβαγμένα” σε ακατάλληλες συνθήκες με προκάτ αίθουσες, επεσήμανε ότι από πλευράς Δήμου Χανίων εξετάζονται και προωθούνται συγκεκριμένες λύσεις, προκειμένου να λυθούν τα εν λόγω ζητήματα. 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες για την επιδιωκόμενη από τον Δήμο μετατροπή του πρώην Δημαρχείου Ν. Κυδωνίας σε σχολείο, ενώ στο μεσοδιάστημα εξετάζονται και άλλες λύσεις, οι οποίες και προτάθηκαν, μεταξύ αυτών η οργανωμένη δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δύο Δημοτικά Σχολεία σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων, τους Διευθυντές, τους δασκάλους των δύο σχολείων και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Να σημειωθεί πως ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα σχολεία του Δήμου Χανίων, όπως για παράδειγμα στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού Ακρωτηρίου, όπου οι μικροί μαθητές κάνουν μάθημα σε πέντε πλαστικές και άκρως ανθυγιεινές αίθουσες προκατ.

Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής - έως τώρα - δεν υπάρχει κάποια θετική ένδειξη.