Για την απόφαση της Eldorado Gold να «παγώσει» τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Δεν υπάρχει ούτε θέμα εκβιασμού ούτε βάζουμε σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό», τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ενώ αποκάλυψε πως αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη. 

Πάντως, όπως είπε τον εξέπληξε η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, αλλά για 830. «Δεν ξέρουμε εμείς που έχουμε την εταιρεία, πόσοι εργάζονται σε μας και τι νομικές ευθύνες έχουμε γι’ αυτά τα άτομα;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι αυτό που επιζητούμε εδώ και ένα χρόνο είναι έναν διάλογο. «Έναν διάλογο, στον οποίο θα μπορέσουμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι στο οποίο θα βγουν συμπεράσματα και τα συμπεράσματα μπορεί να είναι «δεν θέλουμε αυτή την επένδυση στην Ελλάδα»».

Όπως είπε «πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο γιατί αυτή η επένδυση σε μία περιοχή, που είναι κατά βάση μεταλλευτική, δεν συνάδει με την περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook