Ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την σημερινή (!)επιβολή προστίμων απο το Υπ. Περιβάλλοντος γι απαλιές υποθέσεις, εκδόθηκε απο την "Ελληνικός Χρυσός".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου.

Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014, επέβαλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», εγκρίνοντας τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.