Είναι κανόνας και νόμος απαράβατος η κοροϊδία και το ψέμα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποίει για να εφαρμόσει την πολιτική της.

Ανέκδοτα έχουν καταντήσει το σχίσιμο των μνημονίων, η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€, το όχι του δημοψηφίσματος που έγινε τριπλό ΝΑΙ αλλά και το ξεπούλημα του αεροδρομίου που θα ΄΄χυνόταν μέχρι και αίμα΄΄ εάν προχωρήσει η παραχώρηση . Έτσι και τώρα το ν/σ για το ασφαλιστικό το βάπτισε αναπτυξιακό, το διαφημίζει ‘’δικαιο΄΄ και το προωθεί σαν υπερασπιστή των  μικροσυνταξιούχων.

Πρόκειται όμως για ένα έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές σε παλιούς και νέους συνταξιούχους σε χιλιάδες νοικοκυρά. Αυτή η σκληρή μάχη με τους δανειστές που υποτίθεται ότι θα δώσει η κυβέρνηση είναι η συνέχιση τις κοροϊδίας με τα γνωστά αποτελέσματα όπως και των προηγούμενων διαπραγματεύεσεων.

Πολλά χρόνια πριν ( νόμος Γιανίτση) αλλά και μετέπειτα (νόμος Λοβέρδου Κατρούγκαλου) είχε επιχειρηθεί κύρια κατ εντολή της Ε.Ε. και των μεγαλοεργοδοτών η κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται τώρα να μετατρέψει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό μας σύστημα σε ατομική υπόθεση κάνοντας στην ουσία την ‘’βρώμικη δουλειά ‘’για λογαριασμό του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου είναι ένα εγκλημα διαρκείας σε παλιούς και νέους συνταξιούχους νομιμοποιώντας όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους εξαφανίζει την 13η σύνταξη, ενταφιάζει την διεκδίκιση για την καταλήστευση των αποθεματικών, δεν λέει κουβέντα για τις εισφοροδιαφυγές των μεγαλοεμπόρων, μειώνει ακόμα περισσότερο την κρατική χρτηματοδότηση κλέβοντας 1.8 δις ευρώ από την υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση μέσω προυπολογισμού για να χρηματοδότηση την ασφάλιση και τις κοινωνικές παροχές.

Η ασφάλιση, η υγεία, η πρόνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το παρουσιάζει ως λογιστικό πρόβλημα. Είναι μια κορυφαία κατάκτηση που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα δεν χαρίζεται σε καμιά χούφτα από παράσιτα που έχουν βάλει στο χέρι όλο αυτό τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Έχουμε ήδη πληρώσει αρκετά την κρίση τους, την έξοδο από αυτή για λογαριασμό τους και δεν θα τους κάνουμε το χατίρι ούτε να κουβεντιάσουμε αυτή την μικρή υποχρέωση που έχουν απέναντι μας προκειμένου να συνεχίσουν να κερδοφορούν. Γιαν να δούμε όμως τι προτείνεται μέσα από το νομοσχέδιο που διαλύει τα μέχρι σήμερα δικαιώματα μας 

1.    Συνδέει την ασφαλιστική εισφορά μας με το εισόδημα στο ύψος του 20%
2.    Μειώνει δραματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης χτυπώντας ιδιαίτεερα τις κατηγορίες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν πάνω από 15-20 χρόνια ασφάλισης
3.    Παγιώνει την κατάργηση τις 13ης και 14ης σύνταξης 
4.    Η ενοποίηση των ταμείων στόχο έχει στην προς τα κάτω περικοπή των παροχών

Με τα παραπάνω είναι ντροπή η κυβέρνηση να λέει ότι εγγυάται την εθνική σύνταξη όταν τα πραγματικά ποσά που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι δεν θα φτάνουν ούτε για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Ποιοι αλήθεια χάνουν πραγματικά από τον προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης? Ποιους εξυπηρετεί αλήθεια μια τέτοιας έκτασης εξαπάτησης στην αφαίμαξη του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών? Ποιοι πραγματικά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο;

Πρώτα και κύρια οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι που δεν θα δουν ποτέ σύνταξη. Που βλέπουν τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για αυτους και τα παιδιά τους να εξανεμίζονται. Ακολουθούν οι τωρινοί συνταξιούχοι που ενώ για χρόνια χρυσοπλήρωσαν με τις εισφορές τους τις συντάξεις τώρα καλούνται να προσαρμοστούν στους νέους συντελεστές με δραματικές μειώσεις. Το αισχρό της υπόθεσης για να γλιτώσει η κυβέρνηση την οργή των συνταξιούχων τους κοροϊδεύει ότι δεν θα τους μειώσει τις συντάξεις για τα επόμενα 2 χρόνια ελπίζοντας στην ανοχή τους. Ο κατήφορος αυτος δεν έχει τέλος για την κυβέρνηση που το παίζει φιλεύσπλαχνη, πονόψυχη, πάνω από όλα όμως λέει ότι υπερασπίζεται τους μικρούς και αδυνάτους. Ξεχνά και δεν θέλει να θυμάται ότι έχει ψηφίσει και συμβάλει τα μέγιστα. 

•    Στην κατάργηση του αφορολόγητου.
•    Πηγαίνοντας την εισφορά στο 26% και στο 29 % από το πρώτο ευρώ.
•     Αφαίρεσαν το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
•     Επέβαλαν τέλος επιτηδεύματος.
•     Αύξησαν δημοτικά τέλη και φόρους.
•     Διπλασίασαν την προκαταβολή φόρου, 
•     Μας φόρτωσαν νέα βάροι στις τραπεζικές συναλλαγές.
•     Επέβαλαν την χρήση του πλαστικού χρήματος με υπέρογκο κόστος.
•     Επιτύγχαναν τις καταθέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Έτσι εννοεί την υπεράσπιση των αδυνάτων αυτή η κυβέρνηση, παίρνοντας εύσημα και ευχαριστίες από τους βιομήχανους του εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, δείχνοντας τον δρόμο για να αρχίσει το ΄΄παρτυ΄΄ πάνω στην εξαφάνιση του κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστηματος.

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα?

Μπορούμε και το έχουμε ξανακάνει, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Μέχρι να το φέρουν στην Βουλή πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ποτάμι που θα το πνίξει. Η επίθεση που δεχόμαστε στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική δυναμική απάντηση.

Μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια, να προετοιμαστούμε τώρα για μαζικό αγώνα, να βρεθούμε όλοι σε απεργιακό ξεσηκωμό, μαζί με τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, να υπερασπιστούμε τα βασικά δικαιώματα μας για μια αξιοπρεπή ζωή. Η συμμετοχή των εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια των επαγγελματοβιοτεχνικών σωματείων πρέπει να είναι μαζική στην σύσκεψη που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων την Τετάρτη 20-1-2016 στις 19.00 στο Ε.Β.Ε.Χ.

Ο Νίκος Βουρλάκης είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook