“Το Λασιθι υστερεί σε έργα, οπως και όλη η Κρήτη ” παραδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας. Τόσο στην ομιλία του όσο και στη σύσκεψη που προηγήθηκε των εγκαινίων, ο υπουργός δεν μπόρεσε παρά να συμφωνήσει για το σημαντικό έλλειμμα υποδομών σε όλο το νησί – φυσικά και στο νομό Λασιθίου – κι επειδή συγκεκριμένες δεσμεύσεις δεν μπόρεσε να εκστομίσει, αρκέστηκε σε ένα “συγκεκριμένο και ιεραρχημένο προγραμμα” το οποίο θα συντάξουν από κοινού υπουργείο και περιφέρεια, σε συνεργασία με τους βουλευτές και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ.Σπίρτζης, ωστόσο, στην ομιλία του έθεσε και μία άλλη πτυχή για την τοπική οικονομία, λέγοντας πως η κοινωνία θα πρέπει να ειναι προσανατολισμένη και στην παραγωγή και οχι μόνο στον τουρισμό .

Αναφορικά με το αεροδρόμιο ο Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια δημόσια δομή που βοηθάει την τοπική οικονομία, μια υποδομή που ενώνει και δε διαιρεί μια περιοχή.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Γ.Δραγασάκης που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην εκδήλωση, παρών όμως ήταν τόσο στα εγκαίνια όσο και στη σύσκεψη που προηγήθηκε, ο Μ.Καρχιμάκης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σημερινά εγκαίνια και ανέφερε πως η Κρήτη αποκτά μια νέα σύγχρονη πύλη εισόδου.

 

Πηγή: style100fm.gr